Asımın Nesli Gençlik Eğitim Derneği'nden Aşure Etkinliği

Asımın Nesli Gençlik Eğitim Derneği'nden Aşure Etkinliği

Maltepe’de bulunan Asımın Nesli Gençlik Eğitim Derneği tarafından İçinde bulunduğumuz Mübarek Muharrem Ayı günleri nedeniyle aşure dağıtıldı.Maltepe'deki okullrda 5000 kase aşure dağıtarak, Mübarek Muharrem Ayı’nın sevaplarından faydalandılar. Aşure dağıtımına , Asımın Nesli Gençlik Eğitim Derneği yöneticileri,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı

Öğrenciler hep birlikte aşure dağıttı

İçinde bulunduğumuz Mübarek Muharrem Ayı günleri nedeniyle, ilçemiz Maltepe’de kişi, kurum ve kuruluşların toplu aşure dağıtımları devam ediyor. Bu toplu aşure dağıtma geleneğinede Asımın Nesli Gençlik Eğitim Derneği dahil oldu. İçinde bulunduğumuz hafta içersinde Maltepe'de bulunan liselerin bahçesinde düzenledikleri aşure günlerinde 5000 kase aşure dağıtarak, Mübarek Muharrem Ayı’nın sevaplarından faydalandılar.

Asımın Nesli Gençlik Eğitim Derneği Başkanı Ayhan Yıldırım Kültürümüzde Muharrem ayının büyük önemi olduğunu vurgulayan Dernek Başkanı Ayhan Yıldırım İlçemizde' de, 'Muharrem ayını boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmekte. Okullarımız, sivil toplum örgütlerimiz değişik etkinlikler yapıyor.Asımın Nesli Gençlik Eğitim Derneği işbirliğinde Maltepe'deki liselerimizde aşure ikramı yapıldı.

"Birçok geleneğimiz vardır ki, bütün millet fertlerini birleştirir, kaynaştırır, dayanışmaya, yardımlaşmaya ve işbirliğine vesile olur. Aşure geleneğimiz de bir tatlı ikramı gibi görünmekle beraber, sembolize ettiği manevi hâdise ve meydana getirdiği kardeşlik atmosferi bakımından çok önemlidir.

Aşure; nasıl ki acısı, tatlısı ve ekşisiyle ortak bir tat oluşturuyorsa bizler de ortak bir millet olarak aynı devlette bir arada huzur ve refah içinde yaşamasını bilelim. Bu coğrafyada artık Kerbela olaylarının yaşandığı aşureler değil, çocuklarımızın sevinçle yaşadığı günlere dönüşmesini diliyoruz' diye konuştu. Öğrencilere ve katılımcılar aşure dağıtımının ardından program sona erdi.