CKD Maltepe Anneler Hareketi Muhtarlarla “uyuşturucuya” karşı savaş başlattı

CKD  Maltepe Anneler Hareketi Muhtarlarla “uyuşturucuya” karşı savaş başlattı

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Maltepe Şubesi, Türkiye genelinde başlatılan uyuşturucuyla mücadele kampanyasıyla ilgili olarak Maltepe mahalle muhtarları ile işbirliği içersinde.

 Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Maltepe Şube Başkanı Sibel Karaoğlu   ile Günay Ayar Birecik,  Meryem Beşdaş ,  Ayşe Gümüş,Birsen Gürçay  Cevizli Mahalle Muhtarı Fikret Birdal, Gülsuyu Mahalle Muhtarı Necdet Tümer, Gülensu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız'ı ziyaret ederek,Hayata tutun, hayatta tutun anneler hareketi’ni başlattıklarını ve resmi kurumlar ile sivil toplum örgütleriyle birlikte bu kampanyayı   muhtarlıklara yaptığı ziyaretlerde  anlattılar.

CKD genel merkezince “Hayata tutun, hayatta tutun” sloganıyla Türkiye genelinde uyuşturucuyla mücadele kampanyası başlatıldığını ifade ederek, “Türkiye genelinde ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan ve geleceğimizi tehdit eden, binlerce gencimizin ve ailelerinin hayatını yıkıma uğratan uyuşturucu ile mücadele amacıyla ‘Hayata tutun, hayatta tutun’ kampanyası başlatılmıştır, kararlar doğrultusunda uyuşturucu madde kullanımına karşı farkındalık yaratmak, annelerin gücü ile toplumun uyuşturucu ile mücadeleye katılımını sağlamak, madde bağımlılığını önleme çalışmalarını güçlendirmek hedeflenmektedir.

En temel amacımız uyuşturucu ile tanışmış kişilerin korunması ve bilgilendirmesidir. Anneliğin gücünü değerlendirerek anneliğin korumacılığı, merhameti, sevgisi ile çocuklarımıza ve topluma dönük mücadeleyi yükseltmek için kampanyamıza ‘Anneler hareketi’ adını verdik.

Şimdiye kadar yapılmış kampanyalardan farklı olarak biz anneler ellerimizi uzatıyoruz” Maltepeli mahalle muhtarlarımız Cevizli Mahalle Muhtarı Fikret Birdal, Gülsuyu Mahalle Muhtarı Necdet Tümer, Gülensu Mahalle Muhtarı Ali Riza Yıldız'a eğitim brosurlerimizi bırakarak, afişlerimizi ve pankartımızı birlikte astık kendilerine teşekkür ederiz ,ifadelerine yer verdi.