MALTEPE'DE KASAP VE BAKLAVACILARA BAYRAM DENETİMİ
MALTEPE'DE KASAP VE BAKLAVACILARA BAYRAM DENETİMİ
İSTANBUL İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kurban bayramı öncesinde İstanbul genelinde kasap ve baklavacılara denetim yaptı. İl genelinde 3 bin 274 kasap, 517 et üretim işletmesi, 4 bin 951 tatlı üretim noktası ve 12 bin 79 tatlı satışı yapan işletme denetlenecek. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca'nın da yer aldığı denetimler 800 gıda denetçisi katılıyor.
MALTEPE'DE HİJYEN ÖLÇÜMLERİ YAPILDI
MALTEPE'DE bir kasapta yapılan denetimlerde, soğutucu depoları, et işlenen tezgahlar, kıyma makineleri ve bıçaklar kontrol edildi. Kıyma makinelerinin ön bölümde soğutucuların bulunup bulunmadığı, kırmızı ve beyaz etlerin sergilenip işlemediği noktalara incelendi. Denetimlerde hijyen ölçümleri yapıldı, evraklar kontrol edildi.
MALTEPE'DE BAKLAVA DÜKKANI DENETLENDİ
MALTEPE'DE baklava işletmesine geçen ekipleri burada da incelemelerde bulundu. Raf altı dolaplarında kapak olmaması konusunda uyarılan baklavacı dükkanında evraklar da incelendi. Tezgah altı dolaplarında kapak olmaması nedeniyle bu işletmeye uyarı verildi. Dolapların ayak hizasında olduğu için cam kapaklarla kapatılması gerektiği belirtildi.
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, 'Yaklaşan Kurban Bayramı'ndan dolayı 39 ilçemizde 800 kadar gıda denetçimizle biz bugün hem kasapları hem de baklava ile unlu mamuller satan işletmeleri denetliyoruz" dedi.