Maltepe'de zamlar protesto edildi geçinemiyoruz

Maltepe'de zamlar protesto edildi geçinemiyoruz

Art arda gelen zamlara ilişkin eylemli tepkiler sürüyor. İstanbul’da Maltepe meydanında Maltepe Form'un çağrısıyla demokratik kite örgütleri ve vatandaşlar zamları protesto etti.

 

İstanbul Maltepe'de, Maltepe Form tarafından organize edilen zam protestosu Meydan'da çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Sokak Kültür derneği başkanı Ali Kemal İpek ve yazar Temel Demirer'in bir konuşma yaptığı  eylemde, ortak basın açıklaması yapıldı.Açıklamaya çevredekiesnaflar da alkışları ile destek verdi.

Maltepe Forum’un çağrısı yapılan eylemde “İnsanca yaşamak istiyoruz” ve “Bize ekmek yoksa size huzur yok” sloganları atıldı. Forum adına yapılan açıklamada talepler şu şekilde sıralandı: 

“-Isınma, elektrik, su, iletişim, ulaşım, temel gıdaya yapılan fahiş zamlar geri alınsın. -Maaşlar alım gücü esas alınarak halkın enflasyonuna göre her ay güncellensin. -En düşük ücret işçi sendikalarının açıkladığı yoksulluk sınırının üstünde olsun.” 

 

MÜCADELEYLE KAZANALIM!

ZAMLAR GERİ ALINSIN!

 

Asgari ücrete yapılan zammı “tarihi zam” yaygaralarıyla duyurdular. Ama bu zam daha elimize geçmeden buhar oldu. Var mı bu ay eline 4253 lira geçen? Ama işe gitmek için aylık akbilimizi 430 liraya doldurduk, elektrik faturamız bir anda 150 TL’yse 300 TL geldi. Eli titremeden kombiyi açabilen kalmadı. Yumurtanın tanesi 2 TL olmuş, çocuğa hazırlanacak beslenme çantasında beslenecek bir gıdım şey kalmamış ama pek sayın bilirkişiler “gerekirse simit yenecek” demiş.

“Bekleyin” diyorlar dört bir yandan, aman “sokağa çıkmayın”, aman “isyan etmeyin”, şükredin…

Aklımızla, açlığımızla, öfkemizle dalga geçiyorlar!

En son yaptıkları hamleyle temel gıda da 8 olan KDV’yi 1’e düşürerek, “halkımıza nefes aldırıyoruz” açıklamaları yapılıyor. Oysa sadece son iki ay içerisinde temel gıdaya gelen zam oranları ortalama 70’ler seviyesinde. Bizi o kadar çok yalanla beslediler, aklımızla o kadar dalga geçtiler ki, bu istekler, bazılarımıza “bu kadarına da hakkımız yoktur diye düşündürtüyor. Hayır, var! Onlar şatafat içinde yaşayıp, aksıra tıksıra yiyebiliyorlarsa, onların çocukları özel eğitimler alabiliyorsa, onlar hasta olmasınlar diye evlerinde hemşireler, doktorlar varsa, bizim de , çocuklarımızın da, öyle şatafatlı filan da değil, insanca ve onurlu yaşama hakkımız var.

Tüm yalanlara karşı bir de gerçekler var. İlk kabul edilmesi gereken gerçek, bir kurtarıcı gelmeyeceğidir. Bizleri kurtaracak olan kendi kollarımızdır. İşçiler, kadınlar, öğrenciler, halklar olarak bizler kendi dertlerimizi ancak yan yana gelerek çözeceğiz. Bu krizi biz çıkarmadık, faturasını da biz ödemek zorunda değiliz.

Öğünlerimiz küçülüyor, pek de iyi beslenebildiğimiz söylenemez. Ancak, ne birilerinin “ekonomimiz şahlanmış” demesine, ne de sessiz sedasız “her şey güzel olacak” laflarına karnımız tok.

Evet, biz istedik diye onlar vermeyecekler. Ama biz mücadele etmek için bir araya gelmedikçe, biz direnişi ve dayanışmayı büyütmedikçe onların yalanları büyüyecek. Her gün yüzümüze vurulan yalanlarla onların zenginliği artarken, bizim ise sefaletimiz artacak. 

Maltepe Forum, bu yalan makinesine karşı mücadele etmek isteyen, her fikirden insanın yan yana gelerek sorunlara karşı neler yapılabileceğini tartıştığımız, biz yoksulların, emekçilerin, işçilerin dayanışmasını büyütmeye dair çözümler aradığı toplantılarına düzenli olarak devam ediyor. Tüm halkımızı bu toplantılara katılarak, sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi beraber tartışmaya davet ediyoruz.

Bizler, Maltepe Forum bileşenleri olarak taleplerimiz;

Isınma, elektrik, su, iletişim, ulaşım, temel gıdaya yapılan fahiş zamların geri alınsın.

Maaşlar alım gücü esas alınarak halkın enflasyonuna göre her ay güncellensin.

En düşük ücret işçi sendikalarının açıkladığı yoksulluk sınırının üstünde olsun.

İnsanca ve Onurlu Yaşamak İstiyoruz!

 

Kurtuluş Yok Tek Başına! Ya Hep Beraber, Ya Hiç Birimiz!