AYŞEM MÖRÖY BİZE YENİ BİR ANAYASA LAZIM

AYŞEM MÖRÖY BİZE YENİ BİR ANAYASA LAZIM

Maltepe Çınar mahallesi muhtarı Ayşem Möröy son dönemim diyerek açıkladı.

"BİZE YENİ BİR ANAYASA LAZIM"

Çınar mahalle muhtarı Ayşem Möröy son dönemim diye açıkladığı muhtarlık için"kökleri Osmanlı'ya dayanan muhtarlık kurumunu günümüzde aldık belediyelere bağladık diyebileceklerini sanmıyorum .Köklü değişim için bize bir yeni anayasa gerek"dedi.
31 mart yerel seçimlerinde ilk kez mahallelerinde seçilen yeni muhtarları Katılımcı  Maltepe gazetesi olarak okuyucularımıza Maltepe kamuoyu ile bulusturmustuk.

Şimdi mahallelerinde yeniden seçilen muhtarlarımızı okurlarımızla buluşturuyoruz.
Mahallesinde beşinci dönem için muhtar seçilen dönem bitiminde muhtarlıkta 25.yılını tamamladığında bir daha aday olmayacağını şimdiden açıklayan Maltepe Çınar mahallesi muhtarı Ayşem Möröy yirmi yılını değerlendirdiğinde mahallesinde Karayolları araziside Tahincioğlu inşaatın binalar yapmasını hala kabullenemediğini söyleyerek"bu konuda yetersiz kaldık.başaramadık.Çok üzgünüm.Vatandaşa tam anlatamadık"dedi .Möröy"buraya taşınanlar ile mahallenin nüfusu arttı."dedi.


Yalnızca Çınar mahallesinde değil Maltepe'de tüm kadınlara her zaman rol model kadın olmayı ba@aran Möröy çalışmalarında kadınlara pozitif ayrımcılık yapmı@ onlar için başta okuma yazma kurslar el beceri kurslari acmis bir coguna istihdam saglamis giyecek yiyecek cocuklarinin egitim sorunlarini cözmustur.
1962 yılında Küçükyalıdan bölünerek mahalle olan Çınar mahallesinin 1963-1977 yıllarında ilk muhtari olan Necdet Özenden sonra 1977-2003 yillarinda ikinci muhtar olan Ekrem Möröy den bayrağı devralan Ayşem Möröy bekar ve iki cocuk annesi olarak yirmi yildir muhtarı olduğu mahallesinin adim adim cadde ve sokaklarını taniyor ve neredeyse dort kusak yediden yetmişe yasayanlarinı da biliyor.
Mahallenin girişinde bulunan muhtarlık binasinda sekreter calistırmıyan tek muhtar olarak çalışan Möröy"2004 yılından buyana  toplum büyük değişim gecirdim Teknoloji insanları yaşadıklara  yabancılaştırdı duyarsızlaştırdı. Toplumsal sorumluluklar azaldı. Muhtarlıkta ikamet vs gibi evrak veren kurum olmaktan çıktı danışmanlık bürosuna dönüştü. Postacılık hizmetine dönüştü. Bir muhtarin basta hukuk olmak üzere ekonomi cevre saglik vs her alanda bilgili genel kültürlü olması lazım. Mahalle sakinleri her sorunuyla her ihtiyacı ile kapımıza geliyor. Onları memnun ederek göndermek gerekiyor."dedi.


Günümüzde insanların önceliğinin para ve ekonomik geçim olduğuna dikkat çeken Ayşem Möröy"mahallede yoksul ve zengin sinif arasinda kopru gorevi yapiyorum. Hatta bu hizmeti Maltepe genelinde diğer mahallelere de el atarak yapiyorum.ekonomik durumu iyi olanlarin yardımlarını mağdur ailelere ulaştırıyorum"dedi.
Türk kadınının  özelliklerini korumasına özen gösterdiğini söyleyen Ayşem Möröy misyon duygusu ile rol model olmaya mütevazi olmaya muhtarlik makamının ulaşılmaz bir kurum olmamasına dikkat ettiğini söyleyerek"herkesin kendini bir muhtar gibi görmesine özen gösteriyorum  buda özellikle kadınların özgüvenli olmasini sagliyor" dedi.
Teknoloji çağında teknolojiyi daha hızlı ve aktif kullananların genç kuşak muhtarların olması gerektiğini söyleyen Ayşem Möröy bu yönde kendisini yetersiz bulduğunu söyledi.


Yillarla işlevi azalan artık danışmanlık büroları gibi hizmet veren muhtarların yanlarinda calisan sekreterden bile az maas alan muhtarlarin bunun yani sira sorumluluklarinin cok fazla oldugunu soyleyen muhtar Möröy  varlığı Osmanlı dönemine dayanan muhtarlık kurumunun kapatılamayacağı  ancak öyle belediyelere bağladım diyerekte oldu bittiye getirilemeceğini söyleyerek"Köklü bir çözüm ancak yeni bir anayasa ile olur..İnovasyonlar yetmiyor"dedi.


....Ayşem Möröy...Bunca yıl hatalarıda vardır elbet..Hatalar O nu daha başarılı olmaya daha çok sevilmeye daha "çok  rol model olmaya yüceltti..
...Şimdilerde mahallesinde yut ici ve yurt disi geziler düzenleyerek mahalle halkıyla iç içe muhtarlik kurumuna yeni misyonlar yükleyerek  mücadele veren Möröy 25.yılından sonra aday olmayacağını   belkide bir çok insanın hayal ettiği gibi bir sahil kasabasına yerleşebileceğini söyledi...
Teşekkürler Ayşem Möröy...Tanımadıysanız Çınar mahalle muhtarlığına gidip bir çayını içiniz..Dünyaya bakışınız değişir..