Maltepespor hakem kurbanı!

Maltepespor hakem kurbanı!

TFF BAL Ligi  7. Bölge 1. Grup’ta  mücadele eden Maltepespor ligin 7’inci haftasında bu defa da deplasmanda  Kdz. Ereğli Belediyespor'a konuk oldu.

Karşılaşmaya mutlak galibiyet parolası ile çıkan Maltepespor  ilk dakikalardan itibaren rakibi karşında üstünlük kurdu. Sağlı sollu ataklarla ev sahibi kalesine yüklenen Maltepespor  bu ataklardan birinde topu kaptırınca  kaleci Savaş Başaran'a yapılan bariz faul sonrası  ve bu fırsatı iyi değerlendiren Emre Aydoğan topu Maltepe spor filelerine gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra beraberlik için ev sahibi ekibin kalesine daha çok inen Maltepe spor bir türlü istediği golü bulamadı Emir Özbilen 10. dakikada takımını 2-0 öne geçiren golü attı. Karşılaşmanın 15 dakikasında  sahanın yıldız futbolcusu ve son haftaların gol ayağı Maltepespor takım kaptanı Ali Yılmaz ile golü buldu ve durum 2-1 geldi.Maltepespor eşitlik sayısı için rakip kaleye saldırmaya başladı.Fakat sonuç değişmedi,

 Maçın ilk yarısı 2-1 Kdz. Ereğli Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi. 

 

İkinci devreye  Kdz. Ereğli Belediyespor oyuncuları savunma ağırlıklı futbol sergiledi. Karşılaşmanın orta hakemi  Maltepe sporun yakaladığı ve golle sonuçlanabilecek atakları düdük çalarak durdurması Maltepe sporlu oyuncuları ve teknik heyeti çileden çıkartmaya yetti.

İkinci devre ev sahibi ekibin kalesini ablukaya alan Maltepespor oyuncuların şutları kaleci ve defanstan dönerken, gol pozisyonlarına hakemin gereksiz düdükleri oyunun sertleşmesine bir kez daha neden oldu.

 

Maltepesporlu futbolcular girdiği net bir fırsatları  değerlendiremeyen Maltepe ekibinde müthiş baskı sonuç getirdi. Maçın 65 dakikada sahneye Anıl Gönderiç çıktı, yaklaşık 40 metreden sert vuruşunda  güzel bir golle takımını beraberliğe taşıdı.

Maç 2-2 devam ederken, hakemin (Can Durgut) ev sahibi lehine çaldığı penaltı düdüğü çok ama çok yanlıştı. Bu yanlış karara yardımcı hakem de müdahale edemedi.

 Maçın 83.dakikası oynanırken ceza sahasının hemen önünde Maltepesporlu oyuncu Hüseyin Kasarcı ile Kdz. Ereğli Belediyespor   oyuncu arasındaki temasta, ev sahibi takımının oyuncusu Murat Güneş  kendisini yere bıraktı.

Tamamı ile topa olan bölgedeki bu teması, hakem futbol mantığına ters düşecek bir şekilde penaltı kararıyla cezalandırdı.

 

Müdahalesi sonrası Hüseyin Kasarcı  sarı kart gördü.  Maltepesporlu Tayfun Karadağ penaltı sonrası yaptığı itirazlar nedeniyle ikinci sarı kart görerek kırmızı kart cezası aldı.

Maltepespor maça 10 kişi devam etti. Murat Güneş penaltıdan attığı golle takımı 3-2 öne geçirdi. 

Beyçayırı Şehit Vefa Karakurdu Stadında oynanan kritik mücadeleyi ev sahibi Kdz. Ereğli Belediyespor  3-2'lik skorla galip tamamladı.

 

EVREN ERTAŞ İTİRAZ DA MI ETMEYELİM
 

Bu sezon başından itibaren iyi maç oynayayıp kazanamamalarının nedenini, oyuncu kaybı yaşamaları olduğunu vurgulayan Genel Kaptan Evren Ertaş, “Çocukların emeği, bu kadar istemesi, arzu etmesi boşa çıktı. Hakem bizi oynattırmadı.

Üst üste kart gösterdi. Oyuncumuz penaltı pozisyonuna itiraz etti. Kırmızı kart yedi. İtiraz da mı etmeyelim? Böyle bir şey yok. Hakemin iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.

Çocuklar çok istedi, çok arzu etti ama olmadı nasibimiz buymuş. Bizim zaten sezona başlarken hedefimiz ilk 4 ve şampiyonluk tu ama çok istedik. Kısıtlı bir kadromuz var. İstediğin oyuncular çok para istiyor. Çok para istiyor diye içerideki bütçeyi delemiyoruz. Biz elimizdeki kadroyla iyi işler yaptığımızı düşünüyorum.

Çocukların kendisine de teşekkür ettim. Hepsinden Allah razı olsun. İstediler, koştular, mücadele ettiler, bizim dediklerimizi yapmaya çalıştılar ama olmadı. İnşallah önümüzdeki günlerde bu camia, bu kulüp bunu yapabilecek kapasitede” dedi.