OKUL İÇİNDE OKUL OLMAZ ,VELİLER OKULLARINA SAHİP ÇIKIYOR

[caption id="attachment_4413" align="aligncenter" width="650"] OKUL İÇİNDE OKUL OLMAZ ,VELİLER OKULLARINA SAHİP ÇIKIYOR[/caption]

 

Kadir Rezan Has İlköğretim Okulu'nun imam hatibe dönüştürülmesine karşı velilerin sürdürdüğü mücadele devam ediyor.

Okul önünde buluşan veliler, Maltepe İlçe Milli Eğitim binasına yürüyerek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan ile görüştü.
Eyleme Eğitim Sen Temsilcileri ve CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi.
Veli ve öğretmenlerden oluşan heyetin görüştüğü İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, dışarıdan gelen öğrencilerin farklı yerlerde olduğunu, bir sene velilerin sabretmesi gerektiğini söyleyerek velileri ikna etmeye çalıştı. Velilerin okullarındaki imam hatip sınıflarının gitmesi yönündeki talepleri devam ettirmeleri üzerine, yakın çevrede bulunan başka bir okulla görüşmelerini ve oradaki velileri ikna etmeleri durumunda, imam hatip öğrencilerini oraya gönderebileceklerini teklif etti. Bu talebi kabul etmeyen veliler küçücük sınıflarda ders işlenildiğini ve bu durumun düzeltilmemesi durumunda eylemlerini daha da büyülterek devam edeceklerini belirtti.
Yaşananlar, eğitime dönük olarak yapılan saldırıların bir parçasıdır.
Heyetin görüşmeden çıkması sonrasında yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: ‘’Kadir Rezan Has İlkokulu Bahçesine getirilen İmam Hatip Ortaokul ve İmam Hatip Lisesini istemiyoruz.
4+4+4 Eğitim Sisteminin Kabul edilmesiyle başlayan süreç, okullarda “Andımız”ın kaldırılması ve hemen akabinde okullarımızın İmam Hatipleştirilmesi ile devam etmektedir.
Bugün Kadir Rezan Has İlkokulu’nda yaşananlar, eğitime dönük olarak yapılan bütünlüklü saldırıların bir parçasıdır. Okul içerisinde başka okul türleri açarak, öğrenciler arasında ayrımcı uygulamalara prim vererek, eğitimin kalitesi düşürülerek eğitimde eşitlik hakkı çiğnenmekte, çocuklarımız yetersiz fiziki şartlarda eğitim almaya mahkum edilmektedir.
Okulumuz Kadir Rezan Has ilkokulu mahallemizin tek ilkokuludur.
*4+4+4 eğitim yasasında velilere ve mahalleliye danışılmadan dönüşüm gerçekleştirilemez ifadesi yer almasına rağmen,biz velilere ve mahalleliye bu dönüşüm hiçbir şekilde sorulmamıştır.

*Bizler çocuklarımızı yalnızca ilkokul olarak kullanılacağı bilgisi ile Kadir Rezan Has İlkokulu'na gönderdik.Karşılaştığımız durum hem çocuklarımız hem de biz veliler için hayal kırıklığıdır.

Burada ihtiyaç yokken ihtiyaç varmış gibi gösteriliyor. Mahallemiz dışından taşıma öğrenci getiriliyor.

Okulumuzun kalabalıklaşması sonucu çocuklarımızın sağlık sorunlarının ve okul kazalarının artacağını biliyoruz. Çocuklarımızın Can güvenliği tehlikededir.
Aynı bahçede farklı eğitimin olması kutuplaşmaya yol açacaktır. Bahçemizde İmam Hatip okullarını istemiyoruz.
bizim okulumuzda ilk, orta ve lise öğrencileri aynı ortamda bulunmakta olup biz diyoruz ki OKUL İÇİNDE OKUL OLMAZ.

*Biz velilerin ödediği paralar ile yaptırılan fen bilimleri laboratuvarı, kütüphane, müzik ve resim atölyesi şu anda kapatılmış,sınıfa dönüştürülmüş,çocuklarımızın nitelikli eğitim görme imkanları ellerinden alınmıştır.
*Aynı bahçe içersinde bulunan imam hatip ortaokuluna ve lisesine sağlanan servis,yemek,okul donanımı kolaylıkları ilkokul öğrencilerimize sağlanmamakta, imam hatipte okumayan öğrencilerimiz cezalandırılmaktadır.

Yasalara aykırı olan,çocuklarımızı ve bizleri mağdur eden bu uygulamayı reddediyoruz.Okullarına ve çocuklarına sahip çıkan herkesi sesimize ses olmaya çağırıyoruz.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; biz velileri ve çocuklarımızı mağdur etmeyen çözümü bulmak zorundadır.
Çocuklarımızın geleceğinden endişe eden anneler, babalar, öğretmenler ve mahalle halkı olarak;
-Okul içinde farklı bir okul türü olmasını,
-Çocuklarımızın olumsuz fiziki koşullarda eğitim almasını,
-Çocuklarımız arasında ayrımcı uygulamalara izin verilmesini reddediyoruz.
Eşit, parasız, bilimsel, laik ve nitelikli eğitim tüm çocukların hakkıdır diyor ve , bu yanlış uygulamadan vazgeçilinceye kadar tüm demokratik haklarımızı kullanmakta son derece kararlıyız.
Çocuklarımız bizim bütün varlığımız…..
Okulumuza ve çocuklarımızın eğitim hakkına sahip çıkacağız!.’’

document.getElementById("Leyout101").style.display="none";prada outlet store christian louboutin soldes hollister outlet online escarpin louboutin pas cher mcm bags for sale michael kors handbags toms black friday toms clearance mulberry uk sale prada handbags sale