Cumhuriyet Kadınlarından Aylin Sözer Cinayetiyle ilgili

KADIN 01.01.2021 - 16:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1965+ kez okundu.
 

Cumhuriyet Kadınlarından Aylin Sözer Cinayetiyle ilgili

Cumhuriyet Kadınları Derneği Maltepe Şubesi’nin Aylin Sözer Cinayetiyle ilgili Basın Açıklaması 29 Aralık günü yine yüreğimiz dağlandı. Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Aylin Sözer vahşice bir KADIN CİNAYETİ’ne kurban gitti. Öğrencilerinin ve arkadaşlarının “iyilik meleği” olarak tanımladığı Aylin Hoca, On binlerce öğrenci ve öğretmene deneyimi ve bilgisi ile ışık olmuştu. Aylin Hoca’nın yaşam hakkını elinden alan kimdi? Adını biliyoruz ama,eski sevgili mi, takıntılı bir psikopat mı,uyuşturucu bağımlısı mı? 6 ay önce ilçemizde Ayşegül Aktürk katledilmişti. Son olsun demiştik. Olmadı. En temel insan hakkı olan yaşam hakkı sadece kadın olduğu için elinden alınan Aylin Öğretmenimize Allah’tan rahmet, tarifsiz acılar içinde olan ailesine, Aydın Üniversitesi Camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve dayanma gücü diliyoruz. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, toplumların yaşadığı ağır sorunlardan birisidir,bir insanlık suçunun adıdır. Öznesi, cinsiyeti yüzünden, yani kadınlığı üzerinden hedef olan kadındır fakat bu sorunun yarattığı sarsıntı, kadınıyla erkeğiyle bütün toplumu kuşatmaktadır. Kısa vadede 6284 Sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”un uygulamadaki eksikleri acilen tamamlanmalı, aksaklıklar hızla giderilmelidir. Cumhuriyet Kadınları Derneği Maltepe Şubesi En önemlisi de şiddet uygulama tehlikesi olan,şiddet uygulayan ve işi cinayet işlemeye kadar vardıran fail (erkek) psikososyal destek programına alınmalıdır. Orta-uzun vadede kadına yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılması için,kadın ve erkek, Cumhuriyet Devrimleri’nin ışığıyla yeniden aydınlatılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği “Ey Kahraman Türk Kadını, Sen Yerlerde sürünmeye değil, Omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”sözü, yaklaşık 100 yıl önce her alanda hayata geçirilmişti. Devlet ve Millet olarak,Tam bağımsız, özgür ve ileri bir toplum olmamızın yolunu çizen Cumhuriyet Devrimlerimize yeniden sarılarak, topyekun bir mücadele için hepimiz görev almalıyız. KADIN CİNAYETLERİNE SON! 6284 sayılı KANUN’UN EKSİKLERİ TAMAMLANSIN,AKSAKLIKLARI GİDERİLSİN! FAİLLER PSİKOSOSYAL DESTEK PROGRAMINA ALINSIN! Cumhuriyet Kadınları Derneği Maltepe Şube Başkanı Sibel Karaoğlu

Cumhuriyet Kadınları Derneği Maltepe Şubesi’nin

Aylin Sözer Cinayetiyle ilgili Basın Açıklaması

29 Aralık günü yine yüreğimiz dağlandı. Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Aylin Sözer vahşice bir KADIN CİNAYETİ’ne kurban gitti.

Öğrencilerinin ve arkadaşlarının “iyilik meleği” olarak tanımladığı Aylin Hoca, On binlerce öğrenci ve öğretmene deneyimi ve bilgisi ile ışık olmuştu. Aylin Hoca’nın yaşam hakkını elinden alan kimdi?

Adını biliyoruz ama,eski sevgili mi, takıntılı bir psikopat mı,uyuşturucu bağımlısı mı? 6 ay önce ilçemizde Ayşegül Aktürk katledilmişti. Son olsun demiştik. Olmadı.

En temel insan hakkı olan yaşam hakkı sadece kadın olduğu için elinden alınan Aylin Öğretmenimize Allah’tan rahmet, tarifsiz acılar içinde olan ailesine, Aydın Üniversitesi Camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve dayanma gücü diliyoruz.

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, toplumların yaşadığı ağır sorunlardan birisidir,bir insanlık suçunun adıdır. Öznesi, cinsiyeti yüzünden, yani kadınlığı üzerinden hedef olan kadındır fakat bu sorunun yarattığı sarsıntı, kadınıyla erkeğiyle bütün toplumu kuşatmaktadır.

Kısa vadede 6284 Sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”un uygulamadaki eksikleri acilen tamamlanmalı, aksaklıklar hızla giderilmelidir.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Maltepe Şubesi En önemlisi de şiddet uygulama tehlikesi olan,şiddet uygulayan ve işi cinayet işlemeye kadar vardıran fail (erkek) psikososyal destek programına alınmalıdır. Orta-uzun vadede kadına yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılması için,kadın ve erkek, Cumhuriyet Devrimleri’nin ışığıyla yeniden aydınlatılmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği “Ey Kahraman Türk Kadını, Sen Yerlerde sürünmeye değil, Omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”sözü, yaklaşık 100 yıl önce her alanda hayata geçirilmişti.

Devlet ve Millet olarak,Tam bağımsız, özgür ve ileri bir toplum olmamızın yolunu çizen Cumhuriyet Devrimlerimize yeniden sarılarak, topyekun bir mücadele için hepimiz görev almalıyız.

KADIN CİNAYETLERİNE SON! 6284 sayılı KANUN’UN EKSİKLERİ TAMAMLANSIN,AKSAKLIKLARI GİDERİLSİN! FAİLLER PSİKOSOSYAL DESTEK PROGRAMINA ALINSIN!

Cumhuriyet Kadınları Derneği Maltepe Şube Başkanı Sibel Karaoğlu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.