Deri Tabakalarını Sanat Eserlerine Dönüştürüyorlar

KÜLTÜR-SANAT 28.12.2019 - 23:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1068+ kez okundu.
 

Deri Tabakalarını Sanat Eserlerine Dönüştürüyorlar

Deri Tabakalarını Sanat Eserlerine Dönüştürüyorlar Maltepe Mine Sanat Evi sanatçıları  Hüseyin Duman, İlyas Küçüksu,Meryem Küçüksu,Mustafa Duman,Nurgün Duman,Oya Müge Duman,Safiye Gürsoy ve Aslı Ersin Can Geleneksel El Sanatımız olan tabakalar halinde aldığı derilere geleneksel Türk motiflerini işleyerek yaptığı tablo, pano ve takılar yoğun ilgi görüyor. Maltepe'de Sakız Ağacı Sokak No:66 da bulunan Mine Sanat evinde açılan sergi genellikle sığır  derisinden imal edilen vaketa derileri tabaka halinde alıp işleyerek sanat eserleri ortaya çıkaran sanatçılar. Deri tabakalarının üzerine geleneksel Selçuklu, Osmanlı ve Türk motiflerini özel keski ve bıçaklarla işleyen sanatçılar, bazı çalışmalarında ise motifleri boyalarla renklendirerek tablolar yapıyor.   Sergi 29 Aralık 2019, Pazar günü saat 13.00-19.00 arası açıktır. Bugün  Sergi ilk gününde  izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.    

Deri Tabakalarını Sanat Eserlerine Dönüştürüyorlar

Maltepe Mine Sanat Evi sanatçıları  Hüseyin Duman, İlyas Küçüksu,Meryem Küçüksu,Mustafa Duman,Nurgün Duman,Oya Müge Duman,Safiye Gürsoy ve Aslı Ersin Can Geleneksel El Sanatımız olan tabakalar halinde aldığı derilere geleneksel Türk motiflerini işleyerek yaptığı tablo, pano ve takılar yoğun ilgi görüyor.

Maltepe'de Sakız Ağacı Sokak No:66 da bulunan Mine Sanat evinde açılan sergi genellikle sığır  derisinden imal edilen vaketa derileri tabaka halinde alıp işleyerek sanat eserleri ortaya çıkaran sanatçılar.
Deri tabakalarının üzerine geleneksel Selçuklu, Osmanlı ve Türk motiflerini özel keski ve bıçaklarla işleyen sanatçılar, bazı çalışmalarında ise motifleri boyalarla renklendirerek tablolar yapıyor. 
 Sergi 29 Aralık 2019, Pazar günü saat 13.00-19.00 arası açıktır. Bugün  Sergi ilk gününde  izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.