Esin Köymen ''Boğaz’ın iki yakasında yetki Cumhurbaşkanlığına ait olacak

GÜNDEM 31.10.2019 - 07:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1838+ kez okundu.
 

Esin Köymen ''Boğaz’ın iki yakasında yetki Cumhurbaşkanlığına ait olacak

Esin Köymen ''Boğaz’ın iki yakasında yetki Cumhurbaşkanlığına ait olacak Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen konuyla ilgili  konuştu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaz üzerindeki yetkileri sıfırlanıyor. Boğaz imar mevzuatının değişmesiyle yetki Cumhurbaşkanlığına geçecek. Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı 28 maddelik Boğaziçi Kanun teklifi taslağına göre, İBB ile boğazdaki 4 ilçe belediyesinin yetkileri ortadan kalkacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün yetkileri de sıfırlanmış olacak. Teklifte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde Boğaziçi Başkanlığının kurulması öngörülüyor. Bu başkanlığa bağlı iki kurulun üyelerini de cumhurbaşkanı atayacak. Yasa teklifine göre yeni yönetim, boğazlarda imar ve cins değişiklikleri dâhil her türlü yetkiyi kullanabilecek. Bu da İstanbul Boğazı’nın imara açılabileceği yönündeki söylentileri güçlendiriyor. "Bir Çeşit Kayyım Uygulaması"  Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen ise; teklifin suyolu olduğu için hem İstanbul Boğazı’nı hem de Kanal İstanbul’u etkileyeceğini söyledi. Köymen ayrıca; “Plan tadilatları, inşaat ruhsatları ile ilgili izin ve uygulamalar, yeni kurulacak başkanlığa geçecek. Teklif, Boğaz’ın iki yakasındaki bütünselliği de ortadan kaldırıyor. İBB’nin yetki sınırları içerisinde olan bütün ilçelerin aslında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle doğrudan Cumhurbaşkanlığı denetimine alındığını görüyoruz. Bir çeşit kayyım uygulamasından bahsedebiliriz” şeklinde konuştu.

Esin Köymen ''Boğaz’ın iki yakasında yetki Cumhurbaşkanlığına ait olacak

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen konuyla ilgili  konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaz üzerindeki yetkileri sıfırlanıyor. Boğaz imar mevzuatının değişmesiyle yetki Cumhurbaşkanlığına geçecek.

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı 28 maddelik Boğaziçi Kanun teklifi taslağına göre, İBB ile boğazdaki 4 ilçe belediyesinin yetkileri ortadan kalkacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün yetkileri de sıfırlanmış olacak.

Teklifte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde Boğaziçi Başkanlığının kurulması öngörülüyor. Bu başkanlığa bağlı iki kurulun üyelerini de cumhurbaşkanı atayacak.

Yasa teklifine göre yeni yönetim, boğazlarda imar ve cins değişiklikleri dâhil her türlü yetkiyi kullanabilecek. Bu da İstanbul Boğazı’nın imara açılabileceği yönündeki söylentileri güçlendiriyor.

"Bir Çeşit Kayyım Uygulaması"

 Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen ise; teklifin suyolu olduğu için hem İstanbul Boğazı’nı hem de Kanal İstanbul’u etkileyeceğini söyledi. Köymen ayrıca; “Plan tadilatları, inşaat ruhsatları ile ilgili izin ve uygulamalar, yeni kurulacak başkanlığa geçecek. Teklif, Boğaz’ın iki yakasındaki bütünselliği de ortadan kaldırıyor. İBB’nin yetki sınırları içerisinde olan bütün ilçelerin aslında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle doğrudan Cumhurbaşkanlığı denetimine alındığını görüyoruz. Bir çeşit kayyım uygulamasından bahsedebiliriz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.