Hayata birlikte tutunmak

SPOR 28.09.2021 - 07:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2216+ kez okundu.
 

Hayata birlikte tutunmak

Maltepe Belediyesi Spor Müdürlüğü olarak çok anlamlı ve değerli bir koşu organizasyonu düzenlemekte. ➡️Run For SMA 6K Hayata birlikte tutunmak, SMA 'lı kardeşlerimize destek olmak için, sizleri aramızda görmek isteriz. Kayıt için⬇️ http://runsma.maltepe.bel.tr/pages/basvuru.php SMA Derneğine bağışta bulunmak için⬇️ https://www.sma.org.tr/bagis   http://runsma.maltepe.bel.tr/pages/basvuru.php           SMA HASTALARI İÇİN NE YAPABİLİRİM ?   SMA hastası bireylere ve ailelerine her alanda erişilebilir hizmetler sunmak, yeni tedavi yöntemlerinin uygulanmasınıdesteklemek öncelikli amacımız...   SMA-DER ailesi olarak; amacımıza ulaşmak için yürüdüğümüz bu yolda, acıların paylaşıldıkça azalacağını biliyor, hep birlikte daha güçlü olacağımıza inanıyoruz...   SMA NEDİR?   SMA (Spinal Muskuler Atrofi) omurilikte bulunan ön boynuz motor sinir hücrelerini etkileyerek hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığıdır. Görülme sıklığı Dünya genelinde 1/10.000, Türkiye'de 1/6.000'dir. Ön boynuz hücrelerinde görülen dejenerasyon nedeni ile; kaslarımızın kontrolünü sağlayan sinirlerin fonksiyonu için gerekli protein üretimi gerçekleştirilemez. İstemli kaslarda kuvvetsizlik ve erime (atrofi) görülür. Sinir hücrelerinin işlevini yerine getirememesi; zayıflamaya ve genellikle ölümcül kas güçsüzlüğüne sebep olur. İstemsiz kaslar bu hastalıktan etkilenmez. SMA hastası bireylerin görme ve işitme duyuları hastalıktan etkilenmez. Zeka; normal veya normalin üzerindedir. SMA BELİRTİLERİ NELERDİR?   Belirtiler bireyler arası farklılıklar göstermekle birlikte; genellikle aşağıdaki şekillerde görülür.   Kurbağa bacağı pozisyonunda yatma  Dilde fasikilasyon  Gevşek kas yapısı  Azalmış kol-bacak hareketleri  Azalmış derin tendon reflexleri  Kuvvetsizlik  Yürüyememe  Solunum sistemi tutulması  Beslenme bozuklukları  Cılız ağlama  Yaşıtlarından geride kalma, yavaş hareket etme    Aynı semptomlar; farklı hastalıklarda da görülebilir. Bu yüzden kesin tanı genetik inceleme ile konulur.  

Maltepe Belediyesi Spor Müdürlüğü olarak çok anlamlı ve değerli

bir koşu organizasyonu düzenlemekte.

➡️Run For SMA 6K

Hayata birlikte tutunmak, SMA 'lı kardeşlerimize destek olmak için,

sizleri aramızda görmek isteriz.

Kayıt için⬇️
http://runsma.maltepe.bel.tr/pages/basvuru.php

SMA Derneğine bağışta bulunmak için⬇️
https://www.sma.org.tr/bagis

 

http://runsma.maltepe.bel.tr/pages/basvuru.php
 
 
 
 
 
SMA HASTALARI İÇİN NE YAPABİLİRİM ?
 

SMA hastası bireylere ve ailelerine her alanda erişilebilir hizmetler sunmak,

yeni tedavi yöntemlerinin uygulanmasınıdesteklemek öncelikli amacımız...

 

SMA-DER ailesi olarak; amacımıza ulaşmak için yürüdüğümüz bu yolda,

acıların paylaşıldıkça azalacağını biliyor, hep birlikte daha güçlü olacağımıza inanıyoruz...

 

SMA NEDİR?

 

  • SMA (Spinal Muskuler Atrofi) omurilikte bulunan ön boynuz motor sinir hücrelerini etkileyerek hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığıdır.
  • Görülme sıklığı Dünya genelinde 1/10.000, Türkiye'de 1/6.000'dir. Ön boynuz hücrelerinde görülen dejenerasyon nedeni ile; kaslarımızın kontrolünü sağlayan sinirlerin fonksiyonu için gerekli protein üretimi gerçekleştirilemez.
  • İstemli kaslarda kuvvetsizlik ve erime (atrofi) görülür.
  • Sinir hücrelerinin işlevini yerine getirememesi; zayıflamaya ve genellikle ölümcül kas güçsüzlüğüne sebep olur. İstemsiz kaslar bu hastalıktan etkilenmez.
  • SMA hastası bireylerin görme ve işitme duyuları hastalıktan etkilenmez. Zeka; normal veya normalin üzerindedir.
  • SMA BELİRTİLERİ NELERDİR?

     

    Belirtiler bireyler arası farklılıklar göstermekle birlikte; genellikle aşağıdaki şekillerde görülür.

     

    • Kurbağa bacağı pozisyonunda yatma 
    • Dilde fasikilasyon 
    • Gevşek kas yapısı 
    • Azalmış kol-bacak hareketleri 
    • Azalmış derin tendon reflexleri 
    • Kuvvetsizlik 
    • Yürüyememe 
    • Solunum sistemi tutulması 
    • Beslenme bozuklukları 
    • Cılız ağlama 
    • Yaşıtlarından geride kalma, yavaş hareket etme 
     

    Aynı semptomlar; farklı hastalıklarda da görülebilir. Bu yüzden kesin tanı genetik inceleme ile konulur.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.