Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi! Okul tatili uzatıldı

EĞİTİM 25.03.2020 - 19:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1109+ kez okundu.
 

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi! Okul tatili uzatıldı

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi! Okul tatili uzatıldı Son dakika… Corona virüsü nedeniyle eğitime verilen ara 30 Nisan’a kadar uzatıldı Corona virüsüne ilişkin son gelişmeleri ele alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, alınan son tedbirleri anlatıyor... Bakan Koca okul tatilinin uzatıldığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk ise okulların 30 Nisan'a kadar tatil edildiğini belirtti. Türkiye’deki corona salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yeniden bir araya geldi. Alınan ve alınacak tedbirler üzerine konuşan bakanlar ortak açıklama yapıyor… Bakan Koca şunları söyledi: * 185 ülkede 8 milyara yakın insan endişe içinde. Hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var yakalanmamak. Bu hastalığa karşı irademiz var. * Mücadeleyi organize eden güçtür devlet, uygulama size bağlıdır. Hiçbir hekim, virüsün size bulaşmasını önleyemez, bunu siz önleyebilirsiniz. Gerekli durumlarda maske takarak önleyebilirsiniz, temastan kaçarak önleyebilirsiniz. * Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Farkında olmadığınız bir hastalığınız varsa virüs onu ortaya çıkaracak. Dikkatli olmalısınız. * Misafir gelirse sarılmak yok. El öpmek yok. Uygulamayı tatil olarak görmeyin. Çocuklarınızın eğitimi devam ediyor. Verilen ara uzatılacak. * Eğitime verilen ara uzatıldı. Birazdan bakan bey de değinecek. * Unutmayın, aldığımız tedbirler kadar güçlüyüz. Bu arada kamuoyunun daha net bir bilgiyi alması için bir şey söylemek istiyorum. * Yoğun bakındaki 60 yaş üstü iki hasta taburcu edildi.* Vaka sayılarını bildirmeye uğraşıyoruz. Bundan sonraki dönemde, hem toplam hasta sayısını, test sayısını, kaybettiğimiz vaka sayısını, yoğun bakımda olan hasta sayısını, entübe olan hasta sayısını ve iyileşen hasta sayısı olmak üzere, dijital ortamda hergün güncellenerek bunu kamuoyu ile paylaşmış olacağız. TATİL 30 NİSAN’A KADAR UZATILDI Bakan Ziya Selçuk ise şu ifadeleri kullandı: * Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştük. * Uzaktan eğitme başlandı. Bu hafta test haftasıydı. Önümüzdeki hafta eğitime devam edeceğiz. Telafinin ne zaman nasıl olacağı bilim kurulunun kararlarıyla doğrudan ilgili. * Eğitime verilen ara 30 Nisan’a kadar uzatıldı. * Ücretli öğretmenlerle ilgili mevcut mevzuat, derse giren öğretmenlerimizin ücretini alması konusunda. * Bizim telafi eğitim olarak hazırlıklarını sürdürdüğümüz bütün eğitim çalışmalarında her türlü senaryoya açığız. Bu süre içinde de derslere ücretli öğretmenlerimizin girmesi söz konusu olacak. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmalar devam ediyor. AYRINTILAR GELİYOR…

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi! Okul tatili uzatıldı

Son dakika… Corona virüsü nedeniyle eğitime verilen ara 30 Nisan’a kadar uzatıldı

Corona virüsüne ilişkin son gelişmeleri ele alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, alınan son tedbirleri anlatıyor... Bakan Koca okul tatilinin uzatıldığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk ise okulların 30 Nisan'a kadar tatil edildiğini belirtti.

Türkiye’deki corona salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yeniden bir araya geldi.

Alınan ve alınacak tedbirler üzerine konuşan bakanlar ortak açıklama yapıyor…

Bakan Koca şunları söyledi:

* 185 ülkede 8 milyara yakın insan endişe içinde. Hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var yakalanmamak. Bu hastalığa karşı irademiz var.

* Mücadeleyi organize eden güçtür devlet, uygulama size bağlıdır. Hiçbir hekim, virüsün size bulaşmasını önleyemez, bunu siz önleyebilirsiniz. Gerekli durumlarda maske takarak önleyebilirsiniz, temastan kaçarak önleyebilirsiniz.

* Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Farkında olmadığınız bir hastalığınız varsa virüs onu ortaya çıkaracak. Dikkatli olmalısınız.

* Misafir gelirse sarılmak yok. El öpmek yok. Uygulamayı tatil olarak görmeyin. Çocuklarınızın eğitimi devam ediyor. Verilen ara uzatılacak.

Eğitime verilen ara uzatıldı. Birazdan bakan bey de değinecek.

* Unutmayın, aldığımız tedbirler kadar güçlüyüz. Bu arada kamuoyunun daha net bir bilgiyi alması için bir şey söylemek istiyorum.


* Yoğun bakındaki 60 yaş üstü iki hasta taburcu edildi.* Vaka sayılarını bildirmeye uğraşıyoruz. Bundan sonraki dönemde, hem toplam hasta sayısını, test sayısını, kaybettiğimiz vaka sayısını, yoğun bakımda olan hasta sayısını, entübe olan hasta sayısını ve iyileşen hasta sayısı olmak üzere, dijital ortamda hergün güncellenerek bunu kamuoyu ile paylaşmış olacağız.

TATİL 30 NİSAN’A KADAR UZATILDI

Bakan Ziya Selçuk ise şu ifadeleri kullandı:

* Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştük.

* Uzaktan eğitme başlandı. Bu hafta test haftasıydı. Önümüzdeki hafta eğitime devam edeceğiz. Telafinin ne zaman nasıl olacağı bilim kurulunun kararlarıyla doğrudan ilgili.

* Eğitime verilen ara 30 Nisan’a kadar uzatıldı.

* Ücretli öğretmenlerle ilgili mevcut mevzuat, derse giren öğretmenlerimizin ücretini alması konusunda.

* Bizim telafi eğitim olarak hazırlıklarını sürdürdüğümüz bütün eğitim çalışmalarında her türlü senaryoya açığız. Bu süre içinde de derslere ücretli öğretmenlerimizin girmesi söz konusu olacak. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmalar devam ediyor.

AYRINTILAR GELİYOR…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.