Maltepe Belediyesi’nden kadın sağlığına destek

KADIN 28.10.2021 - 09:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 3926+ kez okundu.
 

Maltepe Belediyesi’nden kadın sağlığına destek

Meme kanserinin erken teşhis ve kontrolü için mamografi görüntülemesi çok önemli. Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi de 2018 yılından bu güne kadar yaklaşık 3 bin kadına ücretsiz olarak bu hizmeti sağlıyor.
Maltepe Belediyesi’nden kadın sağlığına destek MEME KANSERİ FARKINDALIK AYINDA BUGÜN PEMBE KURDELE GÜNÜ Meme kanserinin erken teşhis ve kontrolü için mamografi görüntülemesi çok önemli. Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi de 2018 yılından bu güne kadar yaklaşık 3 bin kadına ücretsiz olarak bu hizmeti sağlıyor.  Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi’nde meme kanserinin erken teşhis ve kontrolü için mamografi cihazıyla 2018 yılından bu yana 3 bin kadına hizmet verildi. Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi dahiliye doktoru Operatör Dr. Burak Kaynak, meme kanserinin, Türkiye’de ve dünyada kadınlarda kayıtlarda en fazla rastlanan kanser türü olduğuna dikkat çekerek “Bütün kadınların farkındalığının yüksek olması gerekiyor. Meme kanserinde düzenli sağlık kontrolü ve erken teşhis hayati önem taşıyor.” dedi. Meme kanseri riskini arttıran etkenleri sıralayan Kaynak “Ne yazık ki en önemli risk faktörü kadın cinsiyetine yönelik olması. Sağlık Bakanlığı’nın topladığı verilerin başında bu geliyor. Beslenme alışkanlıklarının risk oluşturacak şekilde olması mesela gereğinden fazla hamur, un, şeker, rafine gıdanın tüketilmesi, bu tarz alışkanlıkla hayat sürdürülmesi risk arttırıyor. Sigara, alkol kullanımı, spordan uzak durmak hayat riskini arttıran etkenlerdir.” diye konuştu.   NE YERSENİZ OSUNUZ Meme kanserinden korunmak için kötü faktörleri düzeltmeye çalışmak gerektiğine işaret eden Kaynak, “Gereğinden fazla kilosu olan hastaların kilosunu normal limitlere çekmesi gerekiyor. Beslenme ve gıda alışkanlığının değişmesi gerekiyor. Undan, rafine şekerli gıdalardan uzaklaşıp sebze meyve ağırlıklı Akdeniz tipi beslenmek gerekiyor. Meyveyi kısıtlı tüketmek gerekiyor. Beslenme bu işin en önemli kısmı çünkü ne yerseniz osunuz. Hareketli hayat tarzı önemli.  Yaptığınız işin içinde hareketli olmanızda fayda var.” diye sözlerine devam etti.  MALTEPELİ KADINLAR SAĞLIĞININ BİLİNCİNDE  Maltepe Belediyesi’nin kadın sağlığına önem verdiğine dikkat çeken Kaynak, “Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi’nde genel cerrahi polikliniği bulunuyor. Bu iyi bir avantaj. Bölgenin kadın popülasyonunun meme sağlığıyla ilgili hizmet alabilmesi için çok önemli bir fırsat. Bölgenin kadın nüfusu da bunun bilincinde ve had safhada kullanma talebiyle başvuru yapıyor. Hastalarımız bu işin farkında.  Hastalarımızın rutin takipleri ve yapılması gereken tetkikleri yapılıyor. Buraya gelen kadınlar aldıkları hizmetten oldukça memnun. Burada daha rahat ve hijyenik hizmet aldıklarını söylüyorlar.” şeklinde konuştu
Meme kanserinin erken teşhis ve kontrolü için mamografi görüntülemesi çok önemli. Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi de 2018 yılından bu güne kadar yaklaşık 3 bin kadına ücretsiz olarak bu hizmeti sağlıyor.

Maltepe Belediyesi’nden kadın sağlığına destek

MEME KANSERİ FARKINDALIK AYINDA BUGÜN PEMBE KURDELE GÜNÜ

Meme kanserinin erken teşhis ve kontrolü için mamografi görüntülemesi çok önemli. Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi de 2018 yılından bu güne kadar yaklaşık 3 bin kadına ücretsiz olarak bu hizmeti sağlıyor. 

Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi’nde meme kanserinin erken teşhis ve kontrolü için mamografi cihazıyla 2018 yılından bu yana 3 bin kadına hizmet verildi. Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi dahiliye doktoru Operatör Dr. Burak Kaynak, meme kanserinin, Türkiye’de ve dünyada kadınlarda kayıtlarda en fazla rastlanan kanser türü olduğuna dikkat çekerek “Bütün kadınların farkındalığının yüksek olması gerekiyor. Meme kanserinde düzenli sağlık kontrolü ve erken teşhis hayati önem taşıyor.” dedi. Meme kanseri riskini arttıran etkenleri sıralayan Kaynak “Ne yazık ki en önemli risk faktörü kadın cinsiyetine yönelik olması. Sağlık Bakanlığı’nın topladığı verilerin başında bu geliyor. Beslenme alışkanlıklarının risk oluşturacak şekilde olması mesela gereğinden fazla hamur, un, şeker, rafine gıdanın tüketilmesi, bu tarz alışkanlıkla hayat sürdürülmesi risk arttırıyor. Sigara, alkol kullanımı, spordan uzak durmak hayat riskini arttıran etkenlerdir.” diye konuştu.  

NE YERSENİZ OSUNUZ

Meme kanserinden korunmak için kötü faktörleri düzeltmeye çalışmak gerektiğine işaret eden Kaynak, “Gereğinden fazla kilosu olan hastaların kilosunu normal limitlere çekmesi gerekiyor. Beslenme ve gıda alışkanlığının değişmesi gerekiyor. Undan, rafine şekerli gıdalardan uzaklaşıp sebze meyve ağırlıklı Akdeniz tipi beslenmek gerekiyor. Meyveyi kısıtlı tüketmek gerekiyor. Beslenme bu işin en önemli kısmı çünkü ne yerseniz osunuz. Hareketli hayat tarzı önemli.  Yaptığınız işin içinde hareketli olmanızda fayda var.” diye sözlerine devam etti. 

MALTEPELİ KADINLAR SAĞLIĞININ BİLİNCİNDE 

Maltepe Belediyesi’nin kadın sağlığına önem verdiğine dikkat çeken Kaynak, “Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi’nde genel cerrahi polikliniği bulunuyor. Bu iyi bir avantaj. Bölgenin kadın popülasyonunun meme sağlığıyla ilgili hizmet alabilmesi için çok önemli bir fırsat. Bölgenin kadın nüfusu da bunun bilincinde ve had safhada kullanma talebiyle başvuru yapıyor. Hastalarımız bu işin farkında.  Hastalarımızın rutin takipleri ve yapılması gereken tetkikleri yapılıyor. Buraya gelen kadınlar aldıkları hizmetten oldukça memnun. Burada daha rahat ve hijyenik hizmet aldıklarını söylüyorlar.” şeklinde konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.