MALTEPE'DE NE KADAR ARSA SATILDI

EKONOMİ 12.07.2020 - 13:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2203+ kez okundu.
 

MALTEPE'DE NE KADAR ARSA SATILDI

MALTEPE'DE NE KADAR ARSA SATILDI   ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, yılın ilk yarısında 182 bin tarla ve 154 bin arsa satıldığını açıkladı. ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, yılın ilk yarısında 182 bin tarla ve 154 bin arsa satıldığını açıkladı. Bakanlığın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, en çok tarla satışı sırası ile İstanbul, Antalya, Konya, Ankara ve Bursa'da gerçekleşti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını birinci elde yüzde 0.64, ikinci elde ise yüzde 0.74'e düşürmesi ile artan konut satışları ile birlikte gayrimenkul sektörü canlandı, satışlar bir anda arttı. Kredili konut satışları ile birlikte ülke genelinde; tarla ve arsa satışları da canlandı.    6 ayda Maltepe'de bin 562 arsa el değiştirdi   İstanbul'da en çok arsa satışı Küçükçekmece'de yaşandı. Küçükçekmece'de 6 ayda iki bin 722 arsa el değiştirdi. Arsa satışlarının en yoğun olduğu ikinci ilçe ise Bağcılar oldu. Bağcılar'da 6 ayda iki bin 4 arsa satışı yapıldı. Küçükçekmece ve Bağcıları, Maltepe takip etti. 6 ayda Maltepe'de bin 562 arsa el değiştirdi. En çok arsa satışının olduğu diğer ilçeler ise Sultanbeyli ve Arnavutköy oldu. Silivri'de bin 389, Arnavutköy'de bin 341 arsa satışı gerçekleşti.  

MALTEPE'DE NE KADAR ARSA SATILDI

 

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, yılın ilk yarısında 182 bin tarla ve 154 bin arsa satıldığını açıkladı.

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, yılın ilk yarısında 182 bin tarla ve 154 bin arsa satıldığını açıkladı. Bakanlığın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, en çok tarla satışı sırası ile İstanbul, Antalya, Konya, Ankara ve Bursa'da gerçekleşti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını birinci elde yüzde 0.64, ikinci elde ise yüzde 0.74'e düşürmesi ile artan konut satışları ile birlikte gayrimenkul sektörü canlandı, satışlar bir anda arttı. Kredili konut satışları ile birlikte ülke genelinde; tarla ve arsa satışları da canlandı

  6 ayda Maltepe'de bin 562 arsa el değiştirdi  

İstanbul'da en çok arsa satışı Küçükçekmece'de yaşandı. Küçükçekmece'de 6 ayda iki bin 722 arsa el değiştirdi. Arsa satışlarının en yoğun olduğu ikinci ilçe ise Bağcılar oldu. Bağcılar'da 6 ayda iki bin 4 arsa satışı yapıldı. Küçükçekmece ve Bağcıları, Maltepe takip etti. 6 ayda Maltepe'de bin 562 arsa el değiştirdi. En çok arsa satışının olduğu diğer ilçeler ise Sultanbeyli ve Arnavutköy oldu. Silivri'de bin 389, Arnavutköy'de bin 341 arsa satışı gerçekleşti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.