Maltepe'den geri dönen tren için açıklama geldi

GÜNDEM 06.12.2020 - 13:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1503+ kez okundu.
 

Maltepe'den geri dönen tren için açıklama geldi

Maltepe'den geri dönen tren için açıklama geldi Türkiye-Çin ihracat treninin Cuma günü törenle uğurlanmasının ardından Maltepe'den Halkalı Garı'na döndüğü yönündeki Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) açıklamasıyla ilgili TCDD de bir açıklama yaptı. TCDD'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, " Trenimiz Çin'den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu'na uğramıştır" denildi.   TCDD Taşımacılık’ın geceyarısı yaptığı açıklamada, konuyla ilgili haberlerin “başarıyı gölgelemeyi” hedeflediği savunuldu ve şu ifadelere yer verildi: “Trenimiz, törenimizin ardından Çin’e doğru yola çıkmadan hemen önce, gümrükleme işlemleri ve Çin’den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu’na uğramıştır. Bu gece Halkalı’dan Köseköy’e gelerek Çin yolculuğuna devam edecektir. Trenimizin 12 gün içinde Çin’in Xian şehrine ulaşması hedeflenmektedir. Bu süreçler yük taşımacılığında rutin sayılan ve tamamlanması gereken işlemlerdir. Türkiye’den hatta Avrupa’dan Çin’e kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığının demir yolu aracılığı ile yapılabilmesi, ülkemizin hayata geçirdiği Marmaray Projesi ve Anadolu boyunca kesintisiz hale getirilmiş demir yollarımız sayesinde mümkün olmuştur.”

Maltepe'den geri dönen tren için açıklama geldi

Türkiye-Çin ihracat treninin Cuma günü törenle uğurlanmasının ardından Maltepe'den Halkalı Garı'na döndüğü yönündeki Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) açıklamasıyla ilgili TCDD de bir açıklama yaptı. TCDD'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, " Trenimiz Çin'den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu'na uğramıştır" denildi.

 

TCDD Taşımacılık’ın geceyarısı yaptığı açıklamada, konuyla ilgili haberlerin “başarıyı gölgelemeyi” hedeflediği savunuldu ve şu ifadelere yer verildi:

“Trenimiz, törenimizin ardından Çin’e doğru yola çıkmadan hemen önce, gümrükleme işlemleri ve Çin’den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu’na uğramıştır. Bu gece Halkalı’dan Köseköy’e gelerek Çin yolculuğuna devam edecektir. Trenimizin 12 gün içinde Çin’in Xian şehrine ulaşması hedeflenmektedir.

Bu süreçler yük taşımacılığında rutin sayılan ve tamamlanması gereken işlemlerdir. Türkiye’den hatta Avrupa’dan Çin’e kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığının demir yolu aracılığı ile yapılabilmesi, ülkemizin hayata geçirdiği Marmaray Projesi ve Anadolu boyunca kesintisiz hale getirilmiş demir yollarımız sayesinde mümkün olmuştur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.