MALTEPE İSTANBUL’DA SANATIN YENİ ADRESİ

KÜLTÜR-SANAT 03.10.2021 - 08:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2575+ kez okundu.
 

MALTEPE İSTANBUL’DA SANATIN YENİ ADRESİ

Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi
MALTEPE İSTANBUL’DA SANATIN YENİ ADRESİ   TSKM’de sezonu “Cumhuriyet Gençleri” açtı Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yeni sezon iki yetenekli gencin ortak konseriyle açıldı. İlyun Bürkev ve Naz İrem Türkmen, performanslarıyla göz doldurdu. Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi, uzun bir aradan sonra yeniden sanat etkinliklerine başladı. Pandemi koşulları sebebiyle seyircisinden ve etkinliklerinden yoksun kalan TSKM’de yeni dönem iki genç ve yetenekli müzisyenin bir araya geldiği “Cumhuriyet Gençleri” başlıklı konser ile başladı. MUHTEŞEM PERFORMANS Sahneye ilk olarak piyanist İlyun Bürkev çıktı. Bürkev, “Bildiğiniz gibi bu ay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 98. Yıldönümünü hep beraber kutlayacağız.  Bu akşam ‘Cumhuriyet Gençleri’ olarak yaklaşan bayramımızın heyecanı ve mutluluğuyla sizlere güzel bir dinleti hazırladık” sözleriyle izleyicileri selamladı. 4 yaşında piyanoya başlayan ve henüz 13 yaşında olan Bürkev, konserde Beethoven, Bach, Chopin, Liszt ve Schumann’dan eserler çaldı. Bürkev, kendi performasının son bölümünde kendisine ait ve doğayı korumanın önemine vurgu yapan bir besteyi de izleyicilerle paylaştı. AYAKTA ALKIŞLANDILAR Bürkmen’in ardından sahneyi bir diğer genç yetenek Naz İrem Türkmen aldı. 3 yaşında kemanla tanışan, 6 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek müzik hayatının ilk adımlarını atan 15 yaşındaki Türkmen, Mozart, Paganini, Tchaikovsky, Waxman’dan eserler çalarken, Özkan Manav’ın Horon yorumuna kemanıyla can verdi. Türkmen’e sahnede piyanosuyla Çağdaş Özkan eşlik etti. “Cumhuriyet Gençleri”, yetenekleriyle göz doldururken, konser sonunda ayakta alkışlandılar.  
Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi

MALTEPE İSTANBUL’DA SANATIN YENİ ADRESİ

 

TSKM’de sezonu “Cumhuriyet Gençleri” açtı

Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yeni sezon iki yetenekli gencin ortak konseriyle açıldı. İlyun Bürkev ve Naz İrem Türkmen, performanslarıyla göz doldurdu.

Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi, uzun bir aradan sonra yeniden sanat etkinliklerine başladı. Pandemi koşulları sebebiyle seyircisinden ve etkinliklerinden yoksun kalan TSKM’de yeni dönem iki genç ve yetenekli müzisyenin bir araya geldiği “Cumhuriyet Gençleri” başlıklı konser ile başladı.

MUHTEŞEM PERFORMANS

Sahneye ilk olarak piyanist İlyun Bürkev çıktı. Bürkev, “Bildiğiniz gibi bu ay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 98. Yıldönümünü hep beraber kutlayacağız.  Bu akşam ‘Cumhuriyet Gençleri’ olarak yaklaşan bayramımızın heyecanı ve mutluluğuyla sizlere güzel bir dinleti hazırladık” sözleriyle izleyicileri selamladı. 4 yaşında piyanoya başlayan ve henüz 13 yaşında olan Bürkev, konserde Beethoven, Bach, Chopin, Liszt ve Schumann’dan eserler çaldı. Bürkev, kendi performasının son bölümünde kendisine ait ve doğayı korumanın önemine vurgu yapan bir besteyi de izleyicilerle paylaştı.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Bürkmen’in ardından sahneyi bir diğer genç yetenek Naz İrem Türkmen aldı. 3 yaşında kemanla tanışan, 6 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek müzik hayatının ilk adımlarını atan 15 yaşındaki Türkmen, Mozart, Paganini, Tchaikovsky, Waxman’dan eserler çalarken, Özkan Manav’ın Horon yorumuna kemanıyla can verdi. Türkmen’e sahnede piyanosuyla Çağdaş Özkan eşlik etti. “Cumhuriyet Gençleri”, yetenekleriyle göz doldururken, konser sonunda ayakta alkışlandılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.