Maltepe’nin hava kalitesi ölçülüyor

SAĞLIK 20.06.2020 - 13:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2338+ kez okundu.
 

Maltepe’nin hava kalitesi ölçülüyor

Maltepe’nin hava kalitesi ölçülüyor Maltepe Belediyesi, daha sağlıklı ve daha temiz bir çevre için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında İBB ile birlikte ilçenin hava kalitesinin ölçülmesi için çalışmalarına başladı. İlçede belirlenen noktalarda İBB’ye ait mobil hava kalitesi ölçüm aracıyla ölçümler alındı. Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçenin hava kalitesinin iyileştirilmesi ve havası temiz bir Maltepe oluşturabilmek adına başlattığı çalışmalar kapsamında bir adım daha attı.  İlçelerin hava kalitesini izleme çalışmaları kapsamında İBB Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Çevre Koruma Müdürlüğü ile birlikte ortak bir çalışmaya imza atıldı. İlçelerde belirlenen noktalarda İBB’ye ait mobil hava kalitesi ölçüm aracıyla ölçümler alınmaya başlandı. Bu ölçümlerde Avrupa Birliği (AB) “Hava Kalitesi Direktifleri” ve “Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği” kapsamında ölçülmesi gereken kükürt dioksit (SO2), partikül maddeler (PM10, PM25),  azot dioksit ve azot oksitler (NO2,NOX), karbonmonoksit (CO) ve ozon (O3) gibi parametrelerin kontrolü gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ölçümler sonrasında oluşacak veriler, daha sonra düzenlenen bir raporla kamuoyu ile paylaşılacak.

Maltepe’nin hava kalitesi ölçülüyor

Maltepe Belediyesi, daha sağlıklı ve daha temiz bir çevre için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında İBB ile birlikte ilçenin hava kalitesinin ölçülmesi için çalışmalarına başladı. İlçede belirlenen noktalarda İBB’ye ait mobil hava kalitesi ölçüm aracıyla ölçümler alındı.

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçenin hava kalitesinin iyileştirilmesi ve havası temiz bir Maltepe oluşturabilmek adına başlattığı çalışmalar kapsamında bir adım daha attı.  İlçelerin hava kalitesini izleme çalışmaları kapsamında İBB Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Çevre Koruma Müdürlüğü ile birlikte ortak bir çalışmaya imza atıldı. İlçelerde belirlenen noktalarda İBB’ye ait mobil hava kalitesi ölçüm aracıyla ölçümler alınmaya başlandı. Bu ölçümlerde Avrupa Birliği (AB) “Hava Kalitesi Direktifleri” ve “Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği” kapsamında ölçülmesi gereken kükürt dioksit (SO2), partikül maddeler (PM10, PM25),  azot dioksit ve azot oksitler (NO2,NOX), karbonmonoksit (CO) ve ozon (O3) gibi parametrelerin kontrolü gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen ölçümler sonrasında oluşacak veriler, daha sonra düzenlenen bir raporla kamuoyu ile paylaşılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.