Rize Tanıtım Günleri Maltepe'de

TURİZM 03.10.2019 - 09:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2390+ kez okundu.
 

Rize Tanıtım Günleri Maltepe'de

  Rize Tanıtım Günleri Maltepe'de   Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Rize Valiliğinin de desteğiyle "Rize Tanıtım Günleri" düzenlenecek. Maltepe Sahili etkinlik alanında, 16 Ekim'de başlayacak tanıtım günleri 4 gün sürecek. Etkinlikte, kültürel öğeler ve yöresel yiyeceklerin katılımcılara ikram edileceği stantlar da açılacak. Vatandaşlar etkinlik alanlarında yapılan tanıtımları ve sunumları izleyebilecek, çeşitli ürünleri satın alabilecek ve konser izleyebilecek. Çeşitli yarışmaların da düzenleneceği etkinlik alanında, yapımı devam eden Rize-Artvin Havalimanı ile Ovit Tüneli'nin maketi de yer alacak.   RENKLİ YARIŞMALAR YAPILACAK Tanıtım günlerinde pekmez yapımı ve ikramından, karalahana yemeği yapımı ve ikramına, ittirmeli tahta araba yarışından ödüllü çay demleme yarışmasına kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Rize Çayı’nın tanıtımı için hazırlanan projede en iyi çay demleyen kişilerin çay ve sunumlarının dikkate alındığı ve çay tadımcılardan oluşan jüri tarafından, demlenen çayların oylandığı etkinlik gerçekleşecek. Rize’yi dünyada bilinen ve tercih edilen ve aynı zamanda bölgeyi, doğa sporları merkezine dönüştürmek amacı ile katılımcılara tanıtım filmi eşliğinde Rize’deki doğa sporları gösterilecek. Rize Çayı’nın tanıtım için ayrıca halk arasından gönüllü kişilerden katılım sağlayarak, sahnede belirlenecek belirli bir sürede peş peşe en çok çayı içen kişi ödüllendirilecek.  RİZE BEZİNİN HİKAYESİ ANLATILACAK Yöre için önemli olan bir ürünü tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için hazırlanan programda ise Rize bezinden hazırlanmış kıyafetler, 15 manken eşliğinde katılımcılara ve görsel basına tanıtılacak. Tanıtım günlerinde 19 Mayıs 1953 yılında kurulan Rize Spor’un, kurulduğu günden bugüne geliş serüveni anlatılacak. Tanıtım stantlarında ise Rize insanının günlük hayatta ki ihtiyaçlarını karşılaması ile Rize yöresinin meydana getirdiği dokumacılık için özel bir konsept hazırlanacak.         BİRBİRİNDEN İLG ÇEKİCİ STANTLAR HAZIRLANDI Tanıtım günlerinde oluşturulacak stantlar arasında bulunan ve Ardeşen ilçemize ait bir gelenek olan tahta dönme dolap kurulacak. Fuar alanında kurulacak olan 6 ayak naylanın içerisine Rize Müzesi oluşturulacak. Tanıtım maketimiz arasında Rize için ekonomik anlamda önem arz eden arıcılık konsepti kurulacak. Tanıtım stantları içinde Rize’nin tanıtıcı aktiviteleri arasında yer alan ve organizasyonlarının gerçekleştiği Off Road ve rafting standına da yer alacak. Etkinlik alanında Atmaca için 20 m2 Atmaca evi, Su Değirmeni de kurulacak. 

 

Rize Tanıtım Günleri Maltepe'de

 

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Rize Valiliğinin de desteğiyle "Rize Tanıtım Günleri" düzenlenecek.

Maltepe Sahili etkinlik alanında, 16 Ekim'de başlayacak tanıtım günleri 4 gün sürecek.


Etkinlikte, kültürel öğeler ve yöresel yiyeceklerin katılımcılara ikram edileceği stantlar da açılacak.

Vatandaşlar etkinlik alanlarında yapılan tanıtımları ve sunumları izleyebilecek, çeşitli ürünleri satın alabilecek ve konser izleyebilecek.

Çeşitli yarışmaların da düzenleneceği etkinlik alanında, yapımı devam eden Rize-Artvin Havalimanı ile Ovit Tüneli'nin maketi de yer alacak.

 

RENKLİ YARIŞMALAR YAPILACAK

Tanıtım günlerinde pekmez yapımı ve ikramından, karalahana yemeği yapımı ve ikramına, ittirmeli tahta araba yarışından ödüllü çay demleme yarışmasına kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Rize Çayı’nın tanıtımı için hazırlanan projede en iyi çay demleyen kişilerin çay ve sunumlarının dikkate alındığı ve çay tadımcılardan oluşan jüri tarafından, demlenen çayların oylandığı etkinlik gerçekleşecek. Rize’yi dünyada bilinen ve tercih edilen ve aynı zamanda bölgeyi, doğa sporları merkezine dönüştürmek amacı ile katılımcılara tanıtım filmi eşliğinde Rize’deki doğa sporları gösterilecek. Rize Çayı’nın tanıtım için ayrıca halk arasından gönüllü kişilerden katılım sağlayarak, sahnede belirlenecek belirli bir sürede peş peşe en çok çayı içen kişi ödüllendirilecek. 

RİZE BEZİNİN HİKAYESİ ANLATILACAK
Yöre için önemli olan bir ürünü tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için hazırlanan programda ise Rize bezinden hazırlanmış kıyafetler, 15 manken eşliğinde katılımcılara ve görsel basına tanıtılacak. Tanıtım günlerinde 19 Mayıs 1953 yılında kurulan Rize Spor’un, kurulduğu günden bugüne geliş serüveni anlatılacak. Tanıtım stantlarında ise Rize insanının günlük hayatta ki ihtiyaçlarını karşılaması ile Rize yöresinin meydana getirdiği dokumacılık için özel bir konsept hazırlanacak. 

 

 

 

 BİRBİRİNDEN İLG ÇEKİCİ STANTLAR HAZIRLANDI

Tanıtım günlerinde oluşturulacak stantlar arasında bulunan ve Ardeşen ilçemize ait bir gelenek olan tahta dönme dolap kurulacak. Fuar alanında kurulacak olan 6 ayak naylanın içerisine Rize Müzesi oluşturulacak. Tanıtım maketimiz arasında Rize için ekonomik anlamda önem arz eden arıcılık konsepti kurulacak. Tanıtım stantları içinde Rize’nin tanıtıcı aktiviteleri arasında yer alan ve organizasyonlarının gerçekleştiği Off Road ve rafting standına da yer alacak. Etkinlik alanında Atmaca için 20 m2 Atmaca evi, Su Değirmeni de kurulacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.