Sanat müziği korosundan tango dolu gece

KÜLTÜR-SANAT 20.02.2020 - 09:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2218+ kez okundu.
 

Sanat müziği korosundan tango dolu gece

Sanat müziği korosundan tango dolu gece Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle “Aşklı Şarkılarla Aşkın Dansı” isimli konseriyle Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Sunuculuğunu Ercan Dirikan’ın üstlendiği konserde koro Türk sanat müziği, Batı müziği ve tangoya uzanan geniş bir yelpazeden repertuarla sahne aldı. Şef Füsun Batum yönetimindeki koro birbirinden güzel aşk şarkılarını, konuk sanatçı Ahmet Kadri Rizeli'nin tangoları eşliğinde söyledi. Aşkın ve tutkunun dansı tangoyla sunulan şarkılar büyük beğeni topladı. Eserleri kendilerine has üslupla yorumlayan solist sanatçılar alkışları topladı. “Samanyolu”, “Devlerin Aşkı”, “Beni Yak Kendini Yak Her Şeyi Yak” isimli unutulmaz aşk şarkılarına müzikseverlerde eşlik etti. Koro, nihavend ve rast makamında, Acemkurdi makamında eserleri icra etti. Türk bestecilerin tango eserlerini de güçlü performansı ile seslendiren koro dinleyicilere keyifli bir akşam yaşattı. 

Sanat müziği korosundan tango dolu gece

Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle “Aşklı Şarkılarla Aşkın Dansı” isimli konseriyle Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Sunuculuğunu Ercan Dirikan’ın üstlendiği konserde koro Türk sanat müziği, Batı müziği ve tangoya uzanan geniş bir yelpazeden repertuarla sahne aldı. Şef Füsun Batum yönetimindeki koro birbirinden güzel aşk şarkılarını, konuk sanatçı Ahmet Kadri Rizeli'nin tangoları eşliğinde söyledi. Aşkın ve tutkunun dansı tangoyla sunulan şarkılar büyük beğeni topladı. Eserleri kendilerine has üslupla yorumlayan solist sanatçılar alkışları topladı. “Samanyolu”, “Devlerin Aşkı”, “Beni Yak Kendini Yak Her Şeyi Yak” isimli unutulmaz aşk şarkılarına müzikseverlerde eşlik etti. Koro, nihavend ve rast makamında, Acemkurdi makamında eserleri icra etti. Türk bestecilerin tango eserlerini de güçlü performansı ile seslendiren koro dinleyicilere keyifli bir akşam yaşattı. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.