'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Maltepe Cezaevi'nde

POLİS & ADLİYE 08.07.2021 - 11:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2140+ kez okundu.
 

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Maltepe Cezaevi'nde

Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, çıkarıldığı Anadolu Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmasının ardından Maltepe Cezaevi'ne sevk edildi.
'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Maltepe Cezaevi'nde  Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, çıkarıldığı Anadolu Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmasının ardından Maltepe Cezaevi'ne sevk edildi. ÇİFTLİK Bank kurucusu 'Tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın, mahkemenin tutuklama kararının ardından adliyeden çıkarılarak, Maltepe Cezaevine götürüldü. Brezilya'da yetkili makamlara teslim olan ve Türkiye'ye getirilmesinin ardından ve 4 günlük gözaltı süresinin ardından adliyeye çıkarılan Çiftlik Bank kurucusu 'Tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "Tacir veya şirket yöneticileriyle kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklandı. Mahkemenin tutuklama kararının ardından saat 21.00'De adliyeden çıkarılan Aydın, Maltepe Cezaevi'ne götürüldü.   SEVK YAZISINDA TÜM MAĞDURLARA KARŞI KARŞI SORUMLU OLDUĞU VURGULANDI Savcılığın sevk yazısında, şüpheli Mehmet Aydın'ın hileli işlemlerle gerçek bir ticaret yapıldığı izlenimini uyandırıp, aslında en başından beri edimlerini ifa edemeyeceğini bildiği halde sistemi sürdürüp sonrasında da yurt dışına kaçarak yatırımcı oyuncu olan mağdurların zararına nitelikli dolandırıcılık suçlarını işlediği belirtildi. Yazıda, Aydın'ın, gerek örgütün kurucusu ve yöneticisi olması, gerekse de kurulan sistem itibarıyla sanal hayvanların ömürlerinin bir yıl olarak belirlenmesi, küçük karlarla ve kar beklentileriyle mağdurların sistemde kalmaları hedeflenerek eylemin süreklilik arz edip mağduriyetlerin artarak devamının sağlanması nedeniyle zarar gören tüm mağdurlara karşı sorumlu olduğu vurgulandı. 3 SUÇTAN TUTUKLANDI Tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Mehmet Aydın, hakimlikteki sorgusunun ardından 'Suç işleme amacıyla örgüt kurma', 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçlarından tutuklandı.
Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, çıkarıldığı Anadolu Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmasının ardından Maltepe Cezaevi'ne sevk edildi.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Maltepe Cezaevi'nde 

Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, çıkarıldığı Anadolu Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmasının ardından Maltepe Cezaevi'ne sevk edildi.

ÇİFTLİK Bank kurucusu 'Tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın, mahkemenin tutuklama kararının ardından adliyeden çıkarılarak, Maltepe Cezaevine götürüldü.

Brezilya'da yetkili makamlara teslim olan ve Türkiye'ye getirilmesinin ardından ve 4 günlük gözaltı süresinin ardından adliyeye çıkarılan Çiftlik Bank kurucusu 'Tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "Tacir veya şirket yöneticileriyle kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklandı. Mahkemenin tutuklama kararının ardından saat 21.00'De adliyeden çıkarılan Aydın, Maltepe Cezaevi'ne götürüldü.

 

SEVK YAZISINDA TÜM MAĞDURLARA KARŞI KARŞI SORUMLU OLDUĞU VURGULANDI

Savcılığın sevk yazısında, şüpheli Mehmet Aydın'ın hileli işlemlerle gerçek bir ticaret yapıldığı izlenimini uyandırıp, aslında en başından beri edimlerini ifa edemeyeceğini bildiği halde sistemi sürdürüp sonrasında da yurt dışına kaçarak yatırımcı oyuncu olan mağdurların zararına nitelikli dolandırıcılık suçlarını işlediği belirtildi. Yazıda, Aydın'ın, gerek örgütün kurucusu ve yöneticisi olması, gerekse de kurulan sistem itibarıyla sanal hayvanların ömürlerinin bir yıl olarak belirlenmesi, küçük karlarla ve kar beklentileriyle mağdurların sistemde kalmaları hedeflenerek eylemin süreklilik arz edip mağduriyetlerin artarak devamının sağlanması nedeniyle zarar gören tüm mağdurlara karşı sorumlu olduğu vurgulandı.

3 SUÇTAN TUTUKLANDI

Tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Mehmet Aydın, hakimlikteki sorgusunun ardından 'Suç işleme amacıyla örgüt kurma', 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçlarından tutuklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.