Türkiye Yazarlar Sendikası, Maltepe’de “Edebiyat Kütüphanesi” açtı

EĞİTİM 28.05.2019 - 03:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2246+ kez okundu.
 

Türkiye Yazarlar Sendikası, Maltepe’de “Edebiyat Kütüphanesi” açtı

Maltepe Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) işbirliğiyle kurulan “Edebiyat Kütüphanesi” kapılarını açtı. Hafta içi her gün okurlarına açık olacak ve düzenlenecek edebiyat günlerinde şair ve yazarların okuyucularla buluşacağı kütüphanede etüt odaları da yer aldı. Türk edebiyatının ve mizahının unutulmaz isimlerinden Aziz Nesin’in girişimleriyle 1974 yılında Yaşar Kemal, Bekir Yıldız, Adalet Ağaoğlu, Orhon Murat Arıburnu, Adnan Özyalçıner, Turgut Uyar, Tomris Uyar, Leyla Erbil, Nihat Behramoğlu ve Ali Özgentürk’ün katılımlarıyla kurulan Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Maltepe’de “Edebiyat Kütüphanesi” açıldı. Maltepe Belediyesi ve TYS işbirliğiyle hazırlanan kütüphane, hafta içi her gün okurlarını ağırlayacak. Ayrıca öğrenciler, kütüphane içindeki etüt odalarından yararlanabilecek. Yazarların, şairlerin de edebiyat söyleşileriyle okurla buluşacağı “Edebiyat Kütüphanesi” günden güne edebiyattan kopan toplumla yeniden ve sürekli bir bağ kurmayı amaçlayacak.

Maltepe Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) işbirliğiyle kurulan “Edebiyat Kütüphanesi” kapılarını açtı. Hafta içi her gün okurlarına açık olacak ve düzenlenecek edebiyat günlerinde şair ve yazarların okuyucularla buluşacağı kütüphanede etüt odaları da yer aldı.

Türk edebiyatının ve mizahının unutulmaz isimlerinden Aziz Nesin’in girişimleriyle 1974 yılında Yaşar Kemal, Bekir Yıldız, Adalet Ağaoğlu, Orhon Murat Arıburnu, Adnan Özyalçıner, Turgut Uyar, Tomris Uyar, Leyla Erbil, Nihat Behramoğlu ve Ali Özgentürk’ün katılımlarıyla kurulan Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Maltepe’de “Edebiyat Kütüphanesi” açıldı. Maltepe Belediyesi ve TYS işbirliğiyle hazırlanan kütüphane, hafta içi her gün okurlarını ağırlayacak. Ayrıca öğrenciler, kütüphane içindeki etüt odalarından yararlanabilecek. Yazarların, şairlerin de edebiyat söyleşileriyle okurla buluşacağı “Edebiyat Kütüphanesi” günden güne edebiyattan kopan toplumla yeniden ve sürekli bir bağ kurmayı amaçlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.