Vuslatın 746. yılında Altan Erkekli, Mevlâna’yı anlattı

KÜLTÜR-SANAT 14.12.2019 - 21:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1022+ kez okundu.
 

Vuslatın 746. yılında Altan Erkekli, Mevlâna’yı anlattı

Maltepe Belediyesi, büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlâna Celaleddin Rumi’yi 746. vuslat yıldönümünde, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlediği Şeb-i Arus Töreni’yle andı. Maltepeli vatandaşların büyük ilgi gösterdiği anma programında Türk tiyatro ve sinemasının usta ismi Altan Erkekli sahne aldı. Erkekli, Mevlâna'nın günümüze ışık olan sözlerini ve şiirlerini, yaşam felsefesini izleyiciler ile paylaştı. Erkekli, Mevlâna’ya göre Rabbi’ne kavuşma, düğün gecesi dediği Şeb-i Arus’un bir son değil sonsuzluğun başlangıcı olduğuna dikkat çekerek “Bir sebebi olmalı gözün gördüğü, kulağın duyduğu, elin hissettiği tüm güzelliklerin. Mevlâna o sırrı aramanın huzuruna ermiş büyük bir insan. Soyut bir sevgi değildi onun yüreğini ısıtan. O baktığı her yerde, gördüğü her canlıda sevginin yolunu buldu.” diye konuştu. Altan Erkekli, güçlü yorumuyla Mevlâna’nın insanlığa seslenen şiirlerinden örnekler sundu. Erkekli, Mevlâna’nın “Etme” isimli şiirini de okudu. Mevlâna’nın 8 asır öncesinden insanlığa gelen barış, sevgi, hoşgörü, güzel ahlak çağrısını içeren şiirleri Erkekli’nin sesiyle gönüllere işledi. Galata Mevlevihanesi Kültür ve Sanat Topluluğu, ilahiler eşliğinde sema töreni gerçekleştirdi. Semazenler, neyin büyüleyici sesi eşliğinde, tennureleriyle sonsuzluğa döndüler. 

Maltepe Belediyesi, büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlâna Celaleddin Rumi’yi 746. vuslat yıldönümünde, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlediği Şeb-i Arus Töreni’yle andı.

Maltepeli vatandaşların büyük ilgi gösterdiği anma programında Türk tiyatro ve sinemasının usta ismi Altan Erkekli sahne aldı. Erkekli, Mevlâna'nın günümüze ışık olan sözlerini ve şiirlerini, yaşam felsefesini izleyiciler ile paylaştı. Erkekli, Mevlâna’ya göre Rabbi’ne kavuşma, düğün gecesi dediği Şeb-i Arus’un bir son değil sonsuzluğun başlangıcı olduğuna dikkat çekerek “Bir sebebi olmalı gözün gördüğü, kulağın duyduğu, elin hissettiği tüm güzelliklerin. Mevlâna o sırrı aramanın huzuruna ermiş büyük bir insan.

Soyut bir sevgi değildi onun yüreğini ısıtan. O baktığı her yerde, gördüğü her canlıda sevginin yolunu buldu.” diye konuştu. Altan Erkekli, güçlü yorumuyla Mevlâna’nın insanlığa seslenen şiirlerinden örnekler sundu.

Erkekli, Mevlâna’nın “Etme” isimli şiirini de okudu. Mevlâna’nın 8 asır öncesinden insanlığa gelen barış, sevgi, hoşgörü, güzel ahlak çağrısını içeren şiirleri Erkekli’nin sesiyle gönüllere işledi.

Galata Mevlevihanesi Kültür ve Sanat Topluluğu, ilahiler eşliğinde sema töreni gerçekleştirdi. Semazenler, neyin büyüleyici sesi eşliğinde, tennureleriyle sonsuzluğa döndüler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.