Yunus Erdel Hibe desteği başvurusu başlıyor

25.05.2021 - 11:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1256+ kez okundu.
 

Yunus Erdel Hibe desteği başvurusu başlıyor

Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel ;Hibe desteği e Devlet’te kimlik numarasına göre yapılacak 
Yunus Erdel Hibe desteği başvurusu başlıyor Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel ;Hibe desteği e Devlet’te kimlik numarasına göre yapılacak  Ticaret Bakanlığı, pandemi nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlara Bakanlık tarafından verilecek hibe desteği için e Devlet üzerinden yapılacak başvuruların, 25 Mayıs'ta başlayacağını ve 23 Haziran günü saat 23.59'a kadar devam edeceğini duyurdu. Hibe desteği başvurusu e devlet ekranı üzerinden kimlik numarasına göre yapılacak. Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel yaptığı açıklamada, Covid-19 pandemisi nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere 20 Mayıs 2021 tarihli ve 3998 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda Ticaret Bakanlığı tarafından hibe desteği verileceğinin açıklandığı hatırlatılarak, “Hibe desteğinden 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabilecektir. Söz konusu desteğe sadece 17 Mayıs 2021 tarihindeki vergi kayıtları esas alınarak belirlenen ve destek şartlarını taşıyan vatandaşlarımızın başvurusu kabul edilecektir” denildi. HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU E DEVLET’TE Başvuruların yalnızca e-Devlet üzerinden alınacağı belirten  Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel yaptığı açıklamayı , şöyle sürdürdü: “Destek başvuruları 25 Mayıs 2021 Salı günü başlayacak olup, 30 gün süre ile (23 Haziran 2021 Çarşamba günü 23.59’a kadar) devam edecektir. Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, TC kimlik numarasının son hanesine göre başvuru alınacaktır. Buna göre; TC kimlik numarasının son hanesi ‘0’ olan vatandaşlar 25 Mayıs 2021 Salı, ‘2’ olan vatandaşlar 26 Mayıs 2021 Çarşamba, ‘4’ olan vatandaşlar 27 Mayıs 2021 Perşembe, ‘6’ olan vatandaşlar 28 Mayıs 2021 Cuma, ‘8’ olan vatandaşlar 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü, 30 Mayıs – 23 Haziran 2021 tarihleri arasında tüm vatandaşlar başvurabilecektir.”   ESNAF HİBE DESTEĞİ NACE KODLARI 5 BİN TL HİBE DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLİR? 5 bin lira verilecek birinci grupta; Kayak pistlerinin işletilmesi, kaplıca, ılıca, içmeler, spa merkezleri, gazino, gece kulübü, taverna, diskotek, kokteyl salonları, düğün, balo ve kokteyl salonları, çay ocakları, kıraathaneler, kahvehaneler, kafeler vb. yer alıyor. 3 BİN TL HİBE DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLİR? 3 bin lira verilecek ikinci grupta; Oyuncu seçme ajansları, havacılık, yelkencilik, gemicilik kursları, kurs ve etüt merkezleri, Yazar, bestekar, heykeltıraş, ressam, karikatürcü, gravürcü, ebru sanatçısı, vb yer alıyor
Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel ;Hibe desteği e Devlet’te kimlik numarasına göre yapılacak 

Yunus Erdel Hibe desteği başvurusu başlıyor

Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel ;Hibe desteği e Devlet’te kimlik numarasına göre yapılacak 

Ticaret Bakanlığı, pandemi nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlara Bakanlık tarafından verilecek hibe desteği için e Devlet üzerinden yapılacak başvuruların, 25 Mayıs'ta başlayacağını ve 23 Haziran günü saat 23.59'a kadar devam edeceğini duyurdu. Hibe desteği başvurusu e devlet ekranı üzerinden kimlik numarasına göre yapılacak.

Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel yaptığı açıklamada, Covid-19 pandemisi nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere 20 Mayıs 2021 tarihli ve 3998 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda Ticaret Bakanlığı tarafından hibe desteği verileceğinin açıklandığı hatırlatılarak, “Hibe desteğinden 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabilecektir. Söz konusu desteğe sadece 17 Mayıs 2021 tarihindeki vergi kayıtları esas alınarak belirlenen ve destek şartlarını taşıyan vatandaşlarımızın başvurusu kabul edilecektir” denildi.

HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU E DEVLET’TE

Başvuruların yalnızca e-Devlet üzerinden alınacağı belirten  Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel yaptığı açıklamayı , şöyle sürdürdü:

“Destek başvuruları 25 Mayıs 2021 Salı günü başlayacak olup, 30 gün süre ile (23 Haziran 2021 Çarşamba günü 23.59’a kadar) devam edecektir. Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, TC kimlik numarasının son hanesine göre başvuru alınacaktır.

Buna göre; TC kimlik numarasının son hanesi ‘0’ olan vatandaşlar 25 Mayıs 2021 Salı,

‘2’ olan vatandaşlar 26 Mayıs 2021 Çarşamba,

‘4’ olan vatandaşlar 27 Mayıs 2021 Perşembe,

‘6’ olan vatandaşlar 28 Mayıs 2021 Cuma,

‘8’ olan vatandaşlar 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü,

30 Mayıs – 23 Haziran 2021 tarihleri arasında tüm vatandaşlar başvurabilecektir.”

 

ESNAF HİBE DESTEĞİ NACE KODLARI

5 BİN TL HİBE DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

5 bin lira verilecek birinci grupta; Kayak pistlerinin işletilmesi, kaplıca, ılıca, içmeler, spa merkezleri, gazino, gece kulübü, taverna, diskotek, kokteyl salonları, düğün, balo ve kokteyl salonları, çay ocakları, kıraathaneler, kahvehaneler, kafeler vb. yer alıyor.

3 BİN TL HİBE DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

3 bin lira verilecek ikinci grupta; Oyuncu seçme ajansları, havacılık, yelkencilik, gemicilik kursları, kurs ve etüt merkezleri, Yazar, bestekar, heykeltıraş, ressam, karikatürcü, gravürcü, ebru sanatçısı, vb yer alıyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.