22 Milletten Maltepeli Kadınlar Buluştu, Yeni Arkadaşlıklar Kurdu

MAHALLELERİMİZ 20.07.2019 - 19:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1453+ kez okundu.
 

22 Milletten Maltepeli Kadınlar Buluştu, Yeni Arkadaşlıklar Kurdu

22 Milletten Maltepeli Kadınlar  Buluştu, Yeni Arkadaşlıklar Kurdu Maltepe Kaymakamlığı tarafından geliştirilen ve yürütülen; Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından desteklenen; Maltepe Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı’nın proje ortaklığında sürdürülen “Maltepe’de 22 Milletiz, Hepimiz Maltepeliyiz” projesinin 7 ay sürecek “mutfak atölyesi” etkinliklerine Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü‘nün ev sahipliğinde başlandı. Farklı ülkelerin mutfaklarından seçilmiş yemeklerin öğretileceği toplam 28 mutfak atölyesinden oluşacak faaliyetlerin ilk 10 haftasında Türk mutfağı işlenecek olup; bu hafta gerçekleştirilen 2 Türk mutfağı atölyesine çocukları Maltepe Kaymakamlığı Çok Uluslu Çocuk Korosu veya Maltepe Kaymakamlığı Çok Uluslu Dans Topluluğu üyesi 4 milletten toplam 16 Maltepeli kadın katıldı. Etkinlik öncesinde Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen ve akademisyen şefler tarafından atölye katılımcıları ile oryantasyon çalışması yapıldı. Türk Mutfağı ve atölyede hazırlanacak yemekler hakkında bilgi alan kadınlar, akabinde, atölyeyi yönetecek akademisyen şeflere sırayla kendilerini ve geldikleri ülkeleri tanıttılar. Tanışma toplantısının ardından 3 saat süren ana atölye çalışmalarına geçildi. Farklı milletlerden Maltepeli kadınlar birbirleriyle eşleştirilerek, tercümanların da katılımıyla, 2 kişilik çalışma takımları oluşturuldu. Mutfak atölyesini yöneten akademisyen şefler tarafından hazırlanmış yönergeler doğrultusunda takımlar atölye çalışmalarına başlandı. Düzenlenen her bir atölye etkinliği yaklaşık 3 saat sürdü. Türk mutfağı çalışmalarının ilk menüsünde atölye katılımcıları vişneli kabak çiçeği dolması, Adana usulü içli köfte ve tatlı olarak zerde hazırlamayı öğrendiler. Edindikleri bu kazanımlardan çok daha önemlisi, farklı milletlerden Maltepeli kadınlar mutfak atölyelerinde birbirleriyle tanışıp, işbirliği içerisinde takım çalışması yaptılar. Kadınlar atölye çalışmaları sırasında farklı milletlerden diğer kadınlarla kendi yaşam öykülerini paylaşma fırsatı buldular.  Her bir atölye çalışması, hazırlanan birbirinden lezzetli yemeklerin birlikte tadılması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sonlandırıldı. Katılımcı kadınlar takım arkadaşlarını kendi evlerinde konuk edip, atölyede yapılan yemekleri bu sefer kendi evlerinde tekrar yapmak üzere sözleşerek, bir başka atölyede tekrar görüşmek üzere ayrıldılar.  

22 Milletten Maltepeli Kadınlar  Buluştu, Yeni Arkadaşlıklar Kurdu

Maltepe Kaymakamlığı tarafından geliştirilen ve yürütülen; Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından desteklenen; Maltepe Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı’nın proje ortaklığında sürdürülen “Maltepe’de 22 Milletiz, Hepimiz Maltepeliyiz” projesinin 7 ay sürecek “mutfak atölyesi” etkinliklerine Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü‘nün ev sahipliğinde başlandı.

Farklı ülkelerin mutfaklarından seçilmiş yemeklerin öğretileceği toplam 28 mutfak atölyesinden oluşacak faaliyetlerin ilk 10 haftasında Türk mutfağı işlenecek olup; bu hafta gerçekleştirilen 2 Türk mutfağı atölyesine çocukları Maltepe Kaymakamlığı Çok Uluslu Çocuk Korosu veya Maltepe Kaymakamlığı Çok Uluslu Dans Topluluğu üyesi 4 milletten toplam 16 Maltepeli kadın katıldı. Etkinlik öncesinde Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen ve akademisyen şefler tarafından atölye katılımcıları ile oryantasyon çalışması yapıldı. Türk Mutfağı ve atölyede hazırlanacak yemekler hakkında bilgi alan kadınlar, akabinde, atölyeyi yönetecek akademisyen şeflere sırayla kendilerini ve geldikleri ülkeleri tanıttılar.

Tanışma toplantısının ardından 3 saat süren ana atölye çalışmalarına geçildi. Farklı milletlerden Maltepeli kadınlar birbirleriyle eşleştirilerek, tercümanların da katılımıyla, 2 kişilik çalışma takımları oluşturuldu. Mutfak atölyesini yöneten akademisyen şefler tarafından hazırlanmış yönergeler doğrultusunda takımlar atölye çalışmalarına başlandı.

Düzenlenen her bir atölye etkinliği yaklaşık 3 saat sürdü. Türk mutfağı çalışmalarının ilk menüsünde atölye katılımcıları vişneli kabak çiçeği dolması, Adana usulü içli köfte ve tatlı olarak zerde hazırlamayı öğrendiler. Edindikleri bu kazanımlardan çok daha önemlisi, farklı milletlerden Maltepeli kadınlar mutfak atölyelerinde birbirleriyle tanışıp, işbirliği içerisinde takım çalışması yaptılar. Kadınlar atölye çalışmaları sırasında farklı milletlerden diğer kadınlarla kendi yaşam öykülerini paylaşma fırsatı buldular.  Her bir atölye çalışması, hazırlanan birbirinden lezzetli yemeklerin birlikte tadılması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sonlandırıldı. Katılımcı kadınlar takım arkadaşlarını kendi evlerinde konuk edip, atölyede yapılan yemekleri bu sefer kendi evlerinde tekrar yapmak üzere sözleşerek, bir başka atölyede tekrar görüşmek üzere ayrıldılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.