Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisinden Panel
Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisinden Panel
Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi, engellilerin yaşamını kolaylaştırmayı, toplumsal ve ekonomik üretiminde aktif rol almalarını amaçlayan Maltepe Kent konseyi çatısı altında faaliyet gösteren ve Maltepeli gönüllülerden oluşan bir topluluk olan Engelliler meclisi Maltepe Kent Konseyi Dernekler Yerleşkesinde "Dil ve konuşma" konulu Panel düzenledi.
Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisinden Panel
Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi, engellilerin yaşamını kolaylaştırmayı, toplumsal ve ekonomik üretiminde aktif rol almalarını amaçlayan Maltepe Kent konseyi çatısı altında faaliyet gösteren ve Maltepeli gönüllülerden oluşan bir topluluk olan Engelliler meclisi Maltepe Kent Konseyi Dernekler Yerleşkesinde "Dil ve konuşma" konulu Panel düzenledi.
Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından, “Dil ve Konuşma Terapisi ” konulu panel düzenlendi. Panelistler engellilerin çeşitli seviyelerde konuşma, dil ve iletişim sorunları olan ya da yutma, içme ve yeme zorluğu bulunan bebek, çocuk ve yetişkinlerin ,Yarık damak, kekemelik, konuşmada gecikme ve ses bozuklukları gibi bir dizi rahatsızlığı tedavi ettirmek için vatandaşların yararlanabilecekleri haklardan söz etti.
Maltepe Kent Konseyi Maltepeliler’e günün anlam ve önemine dikkat çekmek aynı zamanda konu ile ilgili halkı bilgilendirmek amaçlı bir panel düzenledi. Maltepe Kent Konseyi Dernekler Yerleşkesinde gerçekleştirilen panel halk tarafından ilgi ile izlendi.
Panelin açılış konuşmasını yapan Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Hamdi Türkel engellilere Kent Konseyi olarak yaptıkları hizmetleri anlatarak Engellilerin kent ve kent yaşamında karşılaşacağı sorunları asgariye indirmek için çözüm önerileri geliştirmek ve bunların uygulanabilmesi için çalışmaları anlatarak Maltepeliler’i bilgilendirdi.
“Engelli, diğerlerine göre kısıtlılığı olan (kişi) demektir” diye sözlerine başlayan Başkan Türkel,”Günümüz Türkiye'sinde engellilerin toplumla bütünleşme yönünde yoğun sorunlar içinde yaşadıkları bilinmektedir. Bu sorunlar engelli bireylerin içinde yaşadıkları toplumla işlevsel bir bütünlük içinde yaşamalarını güçleştirmektedir. Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak, Maltepe’ye sahip çıkma, aktif katılım ve çözümde ortaklık ilkelerinin bütünlüğünde, Maltepe’nin yaşanabilir bir geleceğe taşınmasına katkıda bulunmak,Engellilere yönelik her türlü kötü muamele, şiddet ve istismara karşı, Maltepe’de özel çözümler bulmak ve öneriler geliştirmek.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin imzaladığı ve onayladığı Birleşmiş Milletler Zirveleri ile diğer uluslar arası sözleşmelere dayanarak, Engellilerin kent ve kent yaşamında karşılaşacağı sorunları asgariye indirmek için çözüm önerileri geliştirmek ve bunların uygulanabilmesi için çalışmak.
Engelliler olarak, Maltepede Kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, Maltepe’nin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerine katkıda bulunmak için çalışmalar yapmak.
Maltepe’nin Engelliler için yaşanabilir bir kent olması için, uluslararası gelişmeleri ve ülke koşullarını gözeterek, tarafsız bir yaklaşımla görüş ve öneriler oluşturmak; bu görüş ve önerilerin, Kent Konseyi Yürütme Kurulu aracılığı ile Kent Konseyi Genel Kuruluna sunulmasını sağlamak. Katılımcılığı ve ortak akla dayanan uzlaşmayı esas almak.
Değişimi ve yenilikleri önceden fark ederek, sonuç odaklı çalışma kültürünü benimsemek ve benimsetmek ilkeleri çerçevesinde çalışmalar yürütmek ortak amacımızdır. Bu yüzden sürekli sorunlarla boğuşan, onlara anlamlı çözümler üretemeyen bireyler, kendilerini mutsuz hissedeceklerdir. Biz toplum olarak kültürümüz ve inancımızın gereği başta engelli aileleri olmak üzere toplum olarak engelliye destek olma geleneği asırlardır sürdürüyoruz. Maltepe’de Engelli sorunlarını tespit edip birlikte aşacağız ” dedi.
Panele Maltepe Kent Konseyi Başkanı Eray Aydın,Maltepe Kent Konseyi Başkan Vekili Melek Köselerden,Maltepe Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Kadın Meclis Başkanı Gülay Özel, Panalistler DKT Esra Onarıcı, DKT İsmail E. Kabak ve Maltepeliler katıldı.
Dil ve Konuşma Terapisti Ne Demek?
Dil ve Konuşma Terapisti, çeşitli seviyelerde konuşma, dil ve iletişim sorunları olan ya da yutma, içme ve yeme zorluğu bulunan bebek, çocuk ve yetişkinleri tedavi eder. Yarık damak, kekemelik, konuşmada gecikme ve ses bozuklukları gibi bir dizi rahatsızlığı tedavi etmek de görevleri arasındadır.
Dil ve Konuşma Terapisti Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Hastalığın türüne göre dil ve konuşma terapistinin sorumlulukları değişiklik göstermekle birlikte genel görev tanımı şu başlıklar altında toplanabilir;
- Konuşma ve iletişim zorluğunu veya bozukluğunu tanımlamak,
- Problemin kaynağını tespit etmek,
- Hastanın iyileşmesini sağlamak için birebir veya gruplar halinde çalışmaya uygun bir tedavi programı hazırlamak,
- Doktor, fizyoterapist, öğretmen, aile üyeleri ve bakıcılar ile iletişim kurmak,
- Bireyler, gruplar veya ailelerle kontrollü terapi seansları düzenlemek,
- Hastanın bakımından sorumlu olan kişiye, tedavi programının uygulanma yöntemleri konusunda bilgilendirmede bulunmak,
- Tedavi programının ilerleyişini gözlemlemek,
- Danışanlara işaret dili, dudak okuma ve ses iyileştirme de dahil olmak üzere daha etkili iletişim teknikleri öğretmek,
- Dil, çene, yüz kasları ve solunum mekanizmalarını kontrol etmek veya güçlendirmek için kişilere tavsiyelerde bulunmak,
- Her yaştan insanla ilişki kurmak, hastaları motive etmek ve onların güvenlerini kazanmak,
- Hasta bilgileri ve vaka notlarını kaydetmek,
- Müşteri mahremiyetine sadık kalmak
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.